Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Eten op Corsica: groente en fruit

In de artikelen hiervoor hebben we het gehad over vlees en zeevruchten en de exclusieve kazen van Corsica. Dit keer geven we je meer informatie over het groente en fruit wat je op het eiland kan proberen. Vooral de mandarijnen, vijgen, aubergines en courgettes zijn erg populair. Lees snel verder hier beneden.

Mandarijnen-fruit-op-Corsica

Fruit

Op Corsica groeien allerlei soorten citrusvruchten. Mandarijnen behoren tot de belangrijkste gewassen op het eiland. De Corsicaanse mandarijn is klein en stevig, met een uitgesproken sterke smaak en een dunne (wel strakke schil). De vrucht is dus net iets anders dan wij meestal in Nederland eten.

Naast mandarijnen vind je er ook exotische vruchten als de Barbarijse vijg of een aardbeiboom.

Vijgen-op-Corsica

Groente

Tot de populairste groenten behoren aubergines, courgettes, bonen, snijbiet, tomaten en paprika’s. Maar vergeet de olijfbomen niet, Corsica staat hier bekend om. Sommige olijfbomen in Zuid-Corsica zijn meer dan 1.000 jaar oud. In de lokale winkels kan je heerlijke olijfolie kopen, zeker een souvenir waard.

Olijven-op-de-markt-op-Corsica

Tot slot houden we de kastanjes over. Kastanjes worden in veel recepten gebruikt. Vroeger werd de kastanjeboom gebruikt als aanvulling op de beperkte gewone granen. De boom gaf de bewoners een soort meel die ze konden gebruiken. Nog steeds vermalen veel Corsicanen kastanjes tot meel.

Hieronder vind je een paar voorbeeld gerechten:

 • Canistrelli: kastanjekoekjes.
 • Civet de sanglier aux châtaignes: in rode wijn gestoofd wild zwijn met kastanjes.
 • Courgettes farcies: gebakken courgettes gevuld met vlees, kaas en groenten.
 • Pulenda: soort polenta gemaakt van kastanjemeel.
 • Tianu d’agneau aux olives: lamsnek gestoofd met kruiden en olijven.

Ken jij nog meer lekker fruit en groente die je op Corsica kan eten of hebt gegeten?

Olijfolie-Corsica

Pruimen-fruit-op-Corsica
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Reacties

 1. Wij koken vooral in het buitenland liever zelf, omdat het wel eens een probleem is om in restaurants vegetarisch te kunnen eten.
  Vooral op Corsica lijkt het mij wat moeilijk omdat wij geen van beiden frans kennen, voor je het weet krijg je misschien geen bonen, maar een octopus op je bord.
  Kun je vegetarisch uit eten op Corsica?

 2. Dank je wel, het zal wel goed komen, maar op het prikbord wel een vreemde vegetarier, iemand die wel vis eet, daar vergissen wel meer mensen zich mee, ook restaurants, die denken dat vegetariers wel vis eten of eieren.

Laat uw reactie achter

*