Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Eten op Corsica: kazen

De Corsicaanse keuken laat de eeuwenlange invloeden van verschillende landen zien. Toch proef je een eigen identiteit. In een eerder artikel vertelde we je over vlees en zeevruchten op Corsica. Dit keer vertellen we je meer over de verschillende kazen, daar is de lokale bevolking echt trots op. En terecht! 

Eten-op-Corsica-kazen

Corsicanen zijn met recht trots op hun kazen, het aanbod is heel groot. Wanneer je dus van kazen houdt moet je ze zeker in één van de restaurants op het eiland proberen. Als je niet weet waar je de beste kaas kan eten dan kan je altijd een Corsicaan in het hotel, appartement, camping of vakantiehuis aanschieten. De meesten weten wel waar je de echte kaas kan proeven.

Een kaas die je zeker zal tegenkomen is brocciu een milde, witte, verse kaas die iets wegheeft van de Italiaanse ricotta. Brocciu wordt vers gegeten, meestal binnen 48 uur. Sommigen bestrooien het met suiker of verwerken het in gekookte gerechten.

Verschillende-kazen-op-Corsica-aanbod-markt

Sommige kazen van het eiland danken hun naam aan de regio van oorsprong, zoals Niolo, Venaco, Sartène en Bastelicaccia. Anderen staan bekend onder de algemene naam tome of tomme. Ze variëren van milde halfzachte kazen tot harde, geperste kazen. Deze harde kazen worden sterker van smaak en kruimeliger naarmate ze langer rijpen.

Nieuwere varianten zijn brin d’amour die in kruiden wordt gerold en bleu de corse (een roquefortachte blauwe schapenkaas).

Onze tip is om als dessert zeker voor een typisch Corsicaans kaasplankje te kiezen. Wat is jouw favoriete kaas?

Verschillende-kazen-op-Corsica
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*