Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Eten op Corsica: vlees en zeevruchten

Een jong geitje is op Corsica een feestmaal, terwijl varkens om het verse vlees en de fijne vleeswaren worden gefokt. Er is genoeg vlees verkrijgbaar op het eiland, maar als vis liefhebber heb je ook genoeg keus. Je kan van al de Corsicaanse gerechten genieten in één van de restaurants of gezellig bij je accommodatie. In dit artikel vertellen we je meer over vlees en zeevruchten op Corsica. 

Eten-op-Corsica-zeevruchten

We beschrijven vlees en zeevruchten hieronder apart.

GRATIS eBook: met 12 populaire bezienswaardigheden

Een eBook met de 12 meest populaire bezienswaardigheden op Corsica. Inclusief afbeeldingen. Al meer dan 5.000 keer gedownload.

Vlees

Er is volop wild, zoals zwijn, konijn, haas, duif en patrijs beschikbaar. De halfwilde zwarte varkens die in het binnenland rondzwerven eindigen vaak in de pan of op de barbecue. De Corsicanen maken hier dan heerlijke hammen en worsten van, die meer weg hebben van de Italiaanse dan Franse keuken.

Een voorbeeld is Prisuttu. Dat is een ham die 1 of 2 jaar hangt te drogen. Andere voorbeelden zijn salsiccia en salamu. Dit zijn gedroogde worsten gemaakt van varkensgehakt. De gemarmerde rode coppa is gemaakt van varkensschouders en de peperige lonzu van gedroogde varkensfilet. Beide worden licht gerookt.

Prisuttu-corsica-worst

Heel bijzonder is figatelli, een donkere, U-vormige gerookte leverworst die kan worden gegrild of gedroogd en koud worden gegeten. Voor de lokale bevolking is dit echt smullen. Vooral in het binnenland, rond Corte, kan je veel van dit soort gerechten eten.

Zeevruchten (vis)

Tot de heerlijke Corsicaanse zeevruchten behoren zeebarbeel, zeebaars, zwaardvis, zeeduivel, sardientjes, ansjovis, kreeft, pijlinktvis, zee-egels en krab. Oesters en mossels worden gekweekt in Étang de Diane. Dat ligt in Oost-Corsica. Wanneer je lekker vis wilt eten adviseren wij je Zuid-Corsica of West-Corsica te bezoeken. Hier zit je dichtbij de kust en zijn er lekkere visrestaurants.

Wat is jouw favoriete gerecht?

De volgende keer vertellen we je graag meer over kazen en groente en fruit op Corsica.

Eten-op-Corsica-vlees
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*