Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Corsicaanse gerechten en specialiteiten

De vele pastagerechten verhullen de Italiaanse roots (geschiedenis) van het volk. Macaroni met stufatu (stoofschotel), ravioli, cannelloni gevuld met brocciu of lasagne met wild zwijn het zijn zomaar een paar voorbeelden. Wanneer je Corsica bezoekt moet je één van de lokale gerechten, in het hotel, appartement of restaurant, geprobeerd hebben. In dit artikel geven we 4 voorbeelden.

Corsicaanse-gerechten-en-specialiteiten

Niet alleen wild is populair, maar er wordt ook veel verse vis gegeten. De Corsicanen grillen dit vaak boven houtskool of in een soort bouillabaisse soep. Zee-egels zijn de winterdelicatesse. Wild zwijn en geit worden gestoofd of geroosterd met kruiden en knoflook. De lokale bevolking is gek op speenvarken, die roosteren ze vaak met kruiden. Konijn, lams- of kalfsvlees worden vaak bereid olijven en tomaat.

GRATIS eBook: met 12 populaire bezienswaardigheden

Een eBook met de 12 meest populaire bezienswaardigheden op Corsica. Inclusief afbeeldingen. Al meer dan 5.000 keer gedownload.

Verder zijn er nog groentegerechten zoals dikke bonensoep, een cassoulet stoofschotel en tuinbonen met bacon. Een bekend toetje is fiadone (kaastaart), maar er komen ook vijgen en mandarijnen op tafel. Tot slot heb je nog fritelli, dit zijn beignets van kastanjemeel.

Zee-egel-Corsica

Hieronder vind je 4 typische Corsicaanse gerechten.

Soupe corse

Dit is een soep van witte bonen, ui, kool en andere groenten. Hij wordt geserveerd met ham en pasta.

Cabri roti

Cabri roti is een geroosterde geit gevuld met rozemarijn en knoflook. Krokant van buiten en sappig van binnen. Voor veel Corsicanen is dit een feestmaal.

Rouget aux anchois

Dit zijn krokant en goudgeel gebakken rode mulfilets met een pikante anjovisvulling.

Fiadone

Dit is een gebakken kaastaart van uitgelekte brocciu met eieren, suiker en citroenschil.

Fiadone-kaastaart-Corsica

Ken jij nog een typisch Corsicaans gerecht? En wat is jouw favoriete gerecht?
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Reacties

  1. Hallo Marvin, en nu derecepten nog!
    Hartelijke groet

    Iris

Laat uw reactie achter

*