Veerboot (overtocht) naar Corsica

Je kan vanaf Frankrijk en Italië met de veerboot naar Corsica afreizen. Wij bieden zelf geen tickets aan, maar werken hiervoor exclusief samen met Directferries. Klik hieronder op de button om naar de website van Directferries te gaan, om te zoeken naar jouw gewenste ticket(s) voor de veerboot.

BEKIJK ALLE OVERTOCHTEN NAAR CORSICA VIA DIRECTFERRIES

Beschikbare overtochten 

Vanuit Frankrijk

Vanuit Italië

 • Genua naar Bastia
 • Livorno naar Bastia, Ile rousse
 • Piombino naar Bastia
 • Savona naar Bastia, Calvi

Vanuit Sardinië

 • Golfo Aranci naar Porto-Vecchio
 • Porto Torres naar Porto-Vecchio
 • Sata Teresa di Gallura naar Bonifacio

Vanuit Elba

 • Portoferraio naar Bastia

Veerboot-naar-Corsica-Ferries

Veerdiensten

Je kan vanaf Frankrijk en Italië met de veerboot naar Corsica afreizen. Hieronder geven we een korte toelichting over de opties.

Corsica en de Franse kust

Vanaf het Franse vasteland is Corsica bereikbaar vanaf Marseille, Toulon en Nice, in aflopende volgorde van afstand vanaf het eiland. Houd er rekening mee dat met uitzondering van Bastia op het noordelijke uiteinde van Corsica, niet alle havens vanaf deze drie Franse steden bereikbaar zijn.

Corsica en Italië

Het Italiaanse vasteland ligt iets dichter bij Corsica, waarbij vooral Livorno in Toscane een populair vertrekpunt is. De grote haven van Genua daarentegen ligt weer iets verder weg dan Nice, maar is dichter bij dan Toulon en Marseille.

Overigens is het ook mogelijk een veerboot op en neer te nemen naar het Italiaanse eiland Sardinië, meteen ten zuiden van Corsica. Deze route wordt verzorgd door Moby Lines en de kleinere veerbootsmaatschappij Saremar.

Dingen om rekening mee te houden

Welke veerboot je kiest blijft natuurlijk afhankelijk van een groot aantal factoren. Zo kan het bijvoorbeeld een stuk sneller zijn om met de auto eerst naar Marseille te rijden en van daaruit de veerboot te nemen. De tijdswinst die je bespaart door niet naar Livorno in Italië te rijden, kan echter snel weer teniet worden gedaan door een veel langere overtocht.

Daarentegen zijn niet alle veerboten even snel en kan de nachtdienst juist een voordelige manier zijn om een overnachting in een hotel uit te sparen. Een aantal andere dingen om rekening mee te houden zijn:

 • De haven van aankomst op Corsica
 • De duur van de overtocht
 • Het tijdstip van vertrek en aankomst
 • Afwijkende prijzen op verschillende dagen van de week
 • Wel of geen caravans toegestaan
 • De voorzieningen aan boord

Veerboot-naar-Corsica-Moby-Lines

Ook de prijs speelt natuurlijk geen onbelangrijke rol. Voor een verschil van vele honderden euro’s kan het bijvoorbeeld een kleine moeite zijn een stukje door te rijden naar Italië. Denk er tenslotte ook aan dat het zeker niet verplicht is een retour te kopen. Een heentocht van Marseille naar Ajaccio en een terugtocht van Bastia naar Genua is zonder meer mogelijk.

De veerboot naar Corsica: voor wie?

Hoewel de meeste mensen die de veerboot nemen dit zullen doen om hun eigen auto, camper of caravan mee te nemen, zijn er nog een aantal andere situaties waarbij de veerboot te overwegen valt. Denk bijvoorbeeld aan erg goedkope vliegtickets naar Marseille of Genua. Na de overtocht naar Corsica is het dan vervolgens mogelijk een auto te huren om het eiland te verkennen.

Voor hen die een bezoek aan Corsica combineren met een langere autovakantie door Frankrijk of Italië is de veerboot vanzelfsprekend ook lastig te vermijden.

Veerboot-naar-Corsica-SNCM

BEKIJK ALLE OVERTOCHTEN NAAR CORSICA VIA DIRECTFERRIES