Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Prijzen, betalen, openingstijden en vegetarisch eten

Op Corsica hebben alle restaurants vaste menu’s waarvan de prijs afhangt van de gerechten. Je kan ook a la care eten, dat meestal duurder is. Qua openingstijden is het vergelijkbaar als in Nederland maar Corsicanen eten over het algemeen een stuk later. In dit artikel geven we je meer informatie over de prijzen, de manier van betalen, openingstijden en vegetarisch eten op het eiland. 

Prijzen-en-betalen-op-Corsica

Prijzen en betalen

Naast het a la carte-menu hebben bijna alle restaurants op Corsica vaste menu’s. Deze menu’s bestaan vooral uit regionale gerechten en vis. Zo heb je de mogelijk om plaatselijke gerechten te proeven die anders moeilijk te vinden zijn. Een complete maaltijd in een gemiddeld restaurant kost zo’n € 20 tot € 25. In bistro’s, cafés en simpele restaurants betaal je ongeveer € 13 tot € 15. Wanneer je genoegen neemt met een pizza ben je ongeveer € 10 kwijt.

Betalen kan met de bekende creditcards van Europa (mastercard bijvoorbeeld). Kleinere restaurants in minder toeristische regio’s hebben liever contact geld.

Openingstijden en reserveren

De openingstijden op Corsica zijn hetzelfde als op het Franse vasteland. De lunch wordt meestal geserveerd van 12:30 tot 14:30 uur en het diner van 19:30 tot 22:00 uur. In de zomermaanden sluiten de restaurants in de drukke gebieden zoals Ajaccio, Bastia, Porto-Vecchio, Calvi of Bonifacio een stuk later.

De dorpen in het binnenland hebben kortere openingstijden. De meeste restaurants zijn één dag per week dicht en tijdens hun vakantie. Dit is meestal in het laagseizoen. Vooral in de zomer is reserveren zeker aan te raden.

Je hoeft je niet speciaal te kleden voor restaurants, tenzij je in de luxe restaurants gaat eten. Eten in badkleding is natuurlijk niet toegestaan, zelfs niet in restaurants langs het strand. Roken is in de restaurants van Corsica niet toegestaan.

Vegetarisch eten

Vegetariërs zullen niet veel moeite hebben met het vinden van een geschikte maaltijd. Je kan kiezen uit lekkere omeletten, kaas, pizza’s en brocciu (lokale kaas).

Brocciu-kaas-Corsica
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*