Calvi

Calvi-uitzicht-vanaf-de-citadelCalvi is een toeristische stadje in het noordwesten van Corsica dat bekend staat om haar middeleeuwse citadel, haar jachthaven en een kilometerslang zandstrand. Het is gelegen aan het westelijke uiteinde van de Balagne. Dit is een 25 kilometer lange kuststrook langs de Ligurische Zee die gekenmerkt wordt door talloze fruit- en olijvenbomen. Boek ook je vliegticket of de veerboot naar Calvi via onze website!

BEKIJK ACCOMMODATIES IN CALVI
Ga naar: Bereikbaarheid Geschiedenis Bezienswaardigheden
Activiteiten Klimaat Plattegrond

Bereikbaarheid

De snelste manier om Calvi te bereiken is per vliegtuig. Tijdens het hoogseizoen kent het 7 kilometer van de stad gelegen vliegveld een rechtstreekse verbinding vanaf Keulen. Daarbuiten zul je met een tussenstop in Frankrijk rekening moeten houden.

Een vlucht naar Bastia aan de oostkust van Corsica is ook mogelijk, maar tel dan wel een rit van anderhalf uur bij je reistijd op. Meer informatie en mogelijkheden om een vliegticket te boeken vind je op onze speciale ‘Vliegen naar Corsica’ pagina.

Per veerboot

Wie zelf de auto mee wil nemen naar Corsica zal gebruik moeten maken van de veerboot. Calvi kent rechtstreekse overtochten vanaf Nice op het Franse vasteland en vanaf Vado Ligure en Savona in Italië. Afhankelijk van het type veerboot kan de overtocht 3 tot 12 uur duren.

Ook een mogelijkheid is een veerboot te nemen naar L’Île-Rousse. Dit is een havenstadje 25 kilometer ten oosten van Calvi welke ook een verbinding kent vanaf Marseille. Kijk voor meer informatie op onze pagina over het vervoer per veerboot naar Corsica.

Geschiedenis

De geschiedenis van Calvi gaat terug tot de tijd van de Romeinen, toen het de meest prominente haven van Corsica was. Uit deze periode is echter weinig bewaard gebleven dat het voor hedendaagse toeristen interessant maakt.

Een belangrijkere en nog altijd tastbare bloeiperiode volgde in de late middeleeuwen, toen Calvi een van de eerste Genuaanse nederzettingen op het eiland was. Uit deze tijd stammen bijvoorbeeld de oude citadel en de historische kerken en huisjes. Hoewel de stad eeuwige trouw aan Genua beloofde, kwam het in de achttiende eeuw uiteindelijk toch net als de rest van Corsica in handen van Frankrijk.

Het zou uiteindelijk tot de jaren 1950 duren dat het toerisme flink op gang kwam. Mede door het prachtige zandstrand en de niet ver van het stadje gelegen bergtoppen, vormt het tot op de dag van vandaag een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van het eiland.

De citadel van Calvi

Citadel-van-Calvi-Corsica

Calvi bezienswaardigheden

De kleurrijke en fascinerende geschiedenis heeft Calvi heel wat bezienswaardigheden nagelaten. Vooral in het oude en op een kleine landtong gelegen gedeelte zul je het ene na het andere historische gebouw tegen het lijf lopen.

Tot de hoogtepunten behoren onder andere:

Behalve bovenstaande culturele bezienswaardigheden beschikt Calvi ook over de grootste jachthaven van heel Corsica. Deze is te vinden meteen ten zuiden van de oude stad. Ten westen en zuiden van deze jachthaven vind je verder het treinstation en de winkels. Bekijk hiervoor ook de plattegrond onderaan deze pagina.

Een tip: het is goed om van te voren informatie in te winnen over de openingstijden van de bezienswaardigheden, door restauratie of speciale feestdagen kunnen ze wel eens gesloten zijn.

Jachthaven van Calvi

Jachthaven-Calvi-Corsica

Activiteiten

Als je Calvi en Corsica bezoekt voor een actieve vakantie zul je ook zeker niet teleurgesteld worden. Zo lenen het bijna vijf kilometer lange zandstrand La Pineta en de rustige baai zich prima voor activiteiten zoals zeilen, duiken en snorkelen. Tennisbanen, een avonturenpark en andere sportvoorzieningen zijn eveneens ruim vertegenwoordigd.

De ruige, rotsachtige kust van het schiereiland Revellata net ten westen van het stadje is verder een prima bestemming voor lange wandelingen. Echte fanatiekelingen kunnen iets naar het zuiden de uitdagende Monte Cinto beklimmen. Met 2706 meter is dit de hoogste berg van Corsica.

Praktische informatie
Aantal inwoners: 5.377
Vliegveld: Ja, Calvi Sainte-Catherine (7 km afstand)
Veerboot: Ja, vanuit Nice, Savona en Vado Ligure

Klimaat

Calvi kent een mediterraan klimaat. Dit betekent dat de zomers heet zijn, met temperaturen van meestal net onder maar vaak ook boven de 30 graden. De winters zijn heel wat koeler, met zowel in het voor- als in het najaar juist erg aangename temperaturen. De totale hoeveelheid neerslag is vergelijkbaar met Nederland maar voornamelijk geconcentreerd in de herfst en de winter.

Wil je Corsica bezoeken om te gaan bergklimmen? Houd dan rekening met flinke sneeuwval op meer dan 2000 meter hoogte tijdens de koudste maanden van het jaar. De maanden mei en juni zijn heel wat beter geschikt voor hen die het graag hogerop zoeken.

Hieronder een weersverwachting voor de komende 5 dagen:


Calvi-Klimaat---maximum-temperaturen

Plattegrond

Hieronder zie je een handige kaart van de stad. Op de kaart hebben we een aantal plekken gemarkeerd. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.


Wil je meer weten over een vakantie naar Corsica? Lees dan gerust verder op onze website over de eindeloze mogelijkheden die dit prachtige eiland te bieden heeft!