Citadel van Calvi

Citadel-van-Calvi

De 15e eeuwse Genuese citadel staat op de rots in Calvi en domineert de jachthaven en boulevard van de stad. Enorme bastions beschermen de citadel aan alle 4 de kanten, waarvan er 3 uitkijken op de zee. In 1794 werd de citadel gebombardeerd met 30.000 kanonschoten door een Britse vloot.

ZOEK ACCOMMODATIES IN DE BUURT

De ingang van de citadel is een glazen bord met de symbolen van de Genuese zeerepubliek. Dit bord begroet de bezoekers voor ze de citadel binnengaan.

In de citadel heerst een rust. Dit is een groot verschil met de het levendige Calvi. Een aantal stegen leidt naar het Palais des Gouverneurs Génois en de kathedraal van St.-Jean-Baptiste. Die laatste werd in 1567 bijna verwoest. Een wandeling over de wering, waaronder de tour de St.-Antoine, Teghiale en Malfetano bieden een mooi uitzicht.

Palais des Gouverneurs Génois

Dit gebouw uit 1492 was het huis van de Genuese gouverneurs van 1545 tot 1547 en na 1652. Het is nu van Caserne Sampiero, het Vreemdenlegioen van Corsica.

Oratoire St.-Antoine 

Dit gebouw uit 1510 werd gebruikt voor bijeenkomsten van de broederschappen Sint Antonius en Maria-Boodschap. Binnen in het gebouw zie je 15e en 16e eeuwse fresco’s en een ivoren Christusbeeld dat zou zijn gemaakt door de Italiaan Sansovino.

Oratoire-St.-Antoine

St.-Jean-Baptiste

De kathedraal van Calvi heeft een 15e eeuwse crucifix (symbool uit de Christelijke traditie) die Christ des Miracles wordt genoemd en de Maagd van de rozenkrans. Die wordt meegedragen in de processies en voor elk festical wordt ze anders gekleed.

St-Jean-Baptiste-Calvi

De heilige week

De vieringen van de Heilige Week zijn één van de mooiste gebeurtenissen op Corsica. Ze beginnen op Witte Donderdag in de kerk van Ste.-Marie-Majeure. Een andere zegening van canistrelli vindt plaats in het Oratoire St.-Antoine na een boeteprocessie (lopen alle gelovigen een tocht) van de 2 broederschappen van Calvi. Op de avond van Goede Vrijdag begint de tocht bij St.-Jean-Baptiste en trekt hij door de straten van de stad. Dit is zeker de moeite van het bekijken waard.

Bekijk hieronder de kaart van Calvi met daarop de citadel.