Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Het strand van Calvi: een heerlijk wit strand

Het strand van Calvi 4,5 kilometer lang, vanaf de jachthaven tot de rivier de Figarella. Je vindt er fijn wit zand en lage duinen met hekken eromheen. De zee is ondiep en je vindt er geen rotsen. In dit artikel lees je meer over de omgeving en wat je hier kan huren. 

Het-strand-van-Calvi-een-heerlijk-wit-strand

De kampeerterreinen en restaurants tussen de bomen verhuren ligstoelen en andere strandartikelen. Wanneer je dus deze spullen zelf niet kan of wil meenemen, kan ze hier eenvoudig voor een dag of langer huren. Het is ook mogelijk om te zwemmen en zonnebaden bij de rotsen aan de voet van de citadel.

Wanneer je niet alleen op het strand wil liggen kan je naar Pointe Revellata en Notre-Dame-de-la-Serra.

Het-strand-van-Calvi-een-heerlijk-wit-strand-drukke-dag

Na zo’n 4 kilometer over de weg naar Ajaccio in zuidelijke richting bereik je een steile weg naar links. Het pad voert je door het struikgewas en langs de door win geërodeerde rotsen omhoog. Vanhier heb je een mooi uitzicht op de kaap Pointe Revellata. Dit is een echt duikersparadijs.

Het-strand-van-Calvi-een-heerlijk-wit-strand-met-de-citadel

De weg eindigt bij Notre-Dame-de-la-Serra. Dit is een 19de eeuwse kapel op de resten van een 15de-eeuws complex dat bij de belegering in 1794 werd verwoest. Het is een populaire picknickplek voor toeristen en lokale bevolking. Het terras met het beeld van Notre-Dame-de-la-Serra biedt een schitterend uitzicht op de baai en de stad.

Credits foto’s: Boris Bartels, Alex.Q.T. en Damien petit
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

  1. schalley zei:

    voor enkele jaren heb ik als aandenken, een halsketting met als hanger, een hoofd met doek gekocht, graag had ik geweten wat de betekenis hiervan is ?[zoals hier boven afgebeeld staat ]

Laat uw reactie achter

*