Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Corsicaans eten en drinken

Dranken-likeur-mandarijnenCorsica staat bekend om haar heerlijke gerechten en dranken. Van de fijne vleeswaren in het binnenland tot de visspecialiteiten aan de kust, stuk voor stuk zijn er heerlijke gerechten op Corsica te verkrijgen. Probeer ook één van de superieure wijnen die vol en fruitig van smaak zijn. Of heb je liever een frisse citroenlikeur.

Op deze pagina hebben we een opsomming gemaakt van al het Corsicaanse eten en drinken.

Corsicaanse gerechten en specialiteiten

De vele pastagerechten verhullen de Italiaanse roots (geschiedenis) van het volk. Macaroni met stufatu (stoofschotel), ravioli, cannelloni gevuld met brocciu of lasagne met wild zwijn het zijn zomaar een paar voorbeelden.

Lees dit artikel voor 4 voorbeeld gerechten.

Vlees en zeevruchten

Een jong geitje is op Corsica een feestmaal, terwijl varkens om het verse vlees en de fijne vleeswaren worden gefokt. Er is genoeg vlees verkrijgbaar op het eiland, maar als vis liefhebber heb je ook genoeg keus.

In dit artikel vertellen we je meer over vlees en zeevruchten op Corsica.

Zeevruchten-garnalen-vis

Kazen

De Corsicaanse keuken laat de eeuwenlange invloeden van verschillende landen zien. Toch proef je een eigen identiteit. Het eiland heeft verschillende kazen, waar de lokale bevolking echt trots op is. En terecht!

Lees dit artikel over de kazen op Corsica.

Vleeswaren-en-kaas

Groente en fruit

Ook het groente en fruit op Corsica mag je niet missen. Vooral de mandarijnen, vijgen, aubergines en courgettes zijn erg populair.

Lees snel verder over het groente en fruit aanbod op het eiland.

Likeur, water en bier

Corsicaanse dranken werden al gemaakt door de Grieken en Romeinen, die destijds het eiland koloniseerden. Het eiland heeft diverse likeuren die worden gemaakt van wilde planten, zoals de mirte en aardbeiboom. Er zijn ook waterbronnen en eigen gemaakte bieren.

In dit artikel lees je meer over water, bier en likeuren.

Dranken

Wijn

Eigenlijk kent Corsica 3 lokale druivensoorten, namelijk sciaccarellu, nielluccio en vermentinu. Deze druiven zijn in de loop van de tijd gecombineerd met soorten van het vasteland die goed groeien op het eiland. De smaak is vol, fruitig, fris en sterk.

In dit artikel vertellen we je meer over de type wijnen die je op Corsica kan drinken.

Wijn