Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Corsicaanse likeur, water en bier

Corsicaanse dranken werden al gemaakt door de Grieken en Romeinen, die destijds het eiland koloniseerden. Het eiland heeft diverse likeuren die worden gemaakt van wilde planten, zoals de mirte en aardbeiboom. Er zijn ook waterbronnen en eigen gemaakte bieren. In dit artikel lees je meer over water, bier en likeuren. 

Dranken-op-Corsica-Pietra-bier

Likeuren en aperitieven

Als aperitief drinken Corsicanen pastis, een soort anijslikeur. Andere likeuren worden gemaakt van mirte, aardbeiboom en citrusvruchten. Hierbij moet je denken aan mandarijn, sinaasappel en muskaatcitroen. In Castagniccia wordt ook kastanjelikeur gemaakt. Een bijzondere drank met een aparte smaak.

GRATIS eBook: met 12 populaire bezienswaardigheden

Een eBook met de 12 meest populaire bezienswaardigheden op Corsica. Inclusief afbeeldingen. Al meer dan 5.000 keer gedownload.

Één van de bekendste aperitieven is ‘Cap Corse‘. Deze drank is ook in het buitenland bekend. De niet na te maken bittere en zurige smaak komt van kinine. Dit Corsicaanse aperitief is te koop bij Maison Mattei, het historische huis dat sinds 1872 in Bastia staat.

Corsicaanse-likeur-Cap-Corse

Water en bier

Koel mineraalwater komt uit bronnen in de bergen en is op het hele eiland in flessen te koop. Het bekendste koolzuurhoudende mineraalwater is ‘Orezza’, uit de regio Castagniccia. Dit is op heel Corsica en in de betere restaurants van Parijs te koop. Andere mineraalwaters komen uit de bronnen van Zolia, Balagne, en uit St.-Georges bij Ajaccio.

Op Corsica wordt ook bier gebrouwen. Corsicaans bier staat bekend mijn haar sterke smaak. Er zijn 3 merken bier op Corsica:

  1. Pietra is amberkleurig en bevat kastanjes.
  2. Serena is licht van kleur en smaak.
  3. Colomba is een tarwebier dat zijn sterke smaak dankt aan de toevoeging van mirte.

Colomba-Serena-en-Pietra-bier-Corsica

Wanneer je Corsica bezoekt raden wij je zeker aan om in de namiddag een aperitief te proberen of tijdens het eten jezelf een heerlijk Corsicaans bier cadeau te doen. Proost!

Serena-bier-Corsica
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*