Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Fris, fruitig en sterk dat zijn de wijnen op Corsica

Eigenlijk kent Corsica 3 lokale druivensoorten, namelijk sciaccarellu, nielluccio en vermentinu. Deze druiven zijn in de loop van de tijd gecombineerd met soorten van het vasteland die goed groeien op het eiland. De smaak is vol, fruitig, fris en sterk. In dit artikel vertellen we je meer over de type wijnen die je op Corsica kan drinken. 

Corsicaanse-wijnen

De wijnen worden in 9 streken gemaakt en krijg het predikaat AOC. Wanneer je het AOC keurmerk ziet betekent dat de wijn garant staat voor goede kwaliteit en authenticiteit. Op het etiket van Corsicaanse wijnen staat meestal in welk AOC-gebied ze zijn gemaakt.

GRATIS eBook: met 12 populaire bezienswaardigheden

Een eBook met de 12 meest populaire bezienswaardigheden op Corsica. Inclusief afbeeldingen. Al meer dan 5.000 keer gedownload.

Die gebieden zijn Ajaccio, Calvi, Coteaux du Cap Corse, Figari, Patrimonio, Porto-Vecchio en Sartène. Twee andere AOC’s heten Muscat du Cap Corse en Vins de Corse. Wijnen krijgen ook de naam van de maker, voorafgegaan door het woord Clos of Comaine. Dit doen ze om te garanderen dat de wijnen echt bij de wijnmakerij of het château op het etiket zijn gemaakt.

Witte wijnen

Corsicaanse witte wijnen behoren tot één van de beste. Ze zijn gemaakt van druiven van de wijnterrassen van Cap Corse. Een voorbeeld is de fruitige Malvasia. Het AOC Patrimonio is beroemd om de Niellucciu, een droge witte wijn van een lokale druif. Andere eersteklas witte wijnen zijn die uit de AOC Muscat du Cap Corse. Wijnen die je zeker moet proberen zijn de AOC Coteaux du Cap Corse en de AOC Vins de Corse.

Rosé

De Rosé is een veel geproduceerde wijn en de AOC’s Porto-Vecchio, Patrimonio en Vins de Corse behoren tot de beste. In de basis gebruiken ze de druiven niellucciu en de sciaccarellu. De druiven worden gemengd met veel andere soorten om een lekkere wijn met een mooi bouquet te maken. Een Rosé is natuurlijk heerlijk in de zomer op een terras aan het water of in de zon.

Corsica-rose-wijn

Rode wijnen

Een rode wijn is heerlijk met een goed stuk vlees, op Corsica kan je van beide genieten. De lokaal geproduceerde rode wijnen zijn vol van smaak en met een mooi bouquet. Ze worden meestal van lokale druiven gemaakt. De beste wijnen komen uit de AOC Patrimonio, dankzij het zachte klimaat en de bodem. Die is zeer geschikt voor druiventeelt.

Kenners genieten ook van rode wijnen uit de AOC Ajaccio. Die worden gemaakt van sciaccarelludruiven. Ook het proberen waard zijn de rode wijnen uit Coteaux du Cap Corse, Figari, Porto-Vechio en  Sartène.

Corsica-druif

Dessertwijnen

Deze wijnen komen vooral uit de gebieden Cap Corse en Patrimonio. Tot de beste dessertwijnen behoren de witte Muscat en de rode Aleatico. Een zeldzame witte dessertwijn uit Cap Corse is Rappu. Die is alleen te koop bij de wijnmakerij zelf. Rappu gaat goed samen met droge desserts.

Wat is jouw favoriete Corsicaanse wijn?

Corsicaanse-wijn-aan-het-strand
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*