Weer en klimaat

Wie denkt aan Corsica denkt al snel aan een zonovergoten mediterrane wereld met gegarandeerd hoge temperaturen en een prachtige blauwe hemel. Hoewel dit zeker op gaat voor de maanden juli en augustus, kan het buiten die periode zeker geen kwaad eens te kijken naar het weer en klimaat van Corsica. Op deze pagina lees je er meer over.

Ga naar: Klimaat Verschillen Actuele weersverwachting

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES


Het klimaat van Corsica

Corsica kent een gematigd mediterraan klimaat. Dit houdt in dat de zomers warm en droog zijn en de winters koel en relatief regenachtig. Hieronder kun je per seizoen een korte omschrijving vinden van het te verwachten weer in Corsica.

Lente

De Corsicaanse lente is bijzonder aangenaam te noemen. De temperaturen overdag zijn dan meestal aan weerszijden van het eiland ongeveer 20 graden, terwijl het ‘s nacht ook niet te warm en niet te koud is. De zee is nog te koel om te zwemmen, maar wel is deze periode doordat er betrekkelijk weinig neerslag valt zeer geschikt om de binnenlanden van Corsica te verkennen.

Zomer

Tijdens de zomer kan de temperatuur in Corsica al snel oplopen tot 30 graden. In het binnenland kan het zelfs nog warmer worden. Zorg in deze periode zeker voor een accommodatie met airconditioning, aangezien de hitte ‘s nachts vaak blijft hangen. Doordat het zelden regent, is de zomer echter bijzonder geschikt voor ontspannen strandvakanties.

Zomers heerlijk genieten op één van de vele stranden

Het-Weer-en-klimaat-van-Corsica

Herfst

Tijdens de herfst koelt het door de invloed van de nog warme zee langzaam af. Hierdoor blijven de temperaturen tot in oktober en soms zelfs tot in november comfortabel genoeg voor een reis naar Corsica. Houd wel rekening met meer regendagen met name aan de oostkust van het eiland.

Winter

Corsicaanse winters zijn nog verrassend fris te noemen, met temperaturen overdag doorgaans tussen de 10 en 15 graden. ‘s Nachts is het in de toeristische centra aan de kust vaak net boven het vriespunt, terwijl het in het hoger gelegen binnenland flink kan vriezen. Van december tot en met maart behoort een bescheiden wintersport in een aantal plaatsen zelfs tot de mogelijkheden.

In de wintermaanden kan je op Corsica skiën

Sneeuw-op-Corsica-bij-Ghisoni

Regionale verschillen

Zoals al opgemerkt kent Corsica behoorlijke temperatuurverschillen tussen de kuststreken en de binnenlanden. Dit komt voornamelijk doordat Corsica erg bergachtig is met tientallen toppen van meer dan 2000 meter. Afgezien van Corte liggen de meeste toeristische bestemmingen echter aan de kust.

Een ander verschil wordt veroorzaakt door de mistral. Dit is een wind die vanaf de Atlantische Oceaan via het zuiden van Frankrijk koude en droge lucht naar het Middellandse Zeegebied brengt. Vooral het zuidwesten van Corsica ondervindt het effect van deze wind.

Ajaccio-Klimaat---maximum-temperaturen

 Dit verklaart bijvoorbeeld waarom Ajaccio meestal lagere temperaturen en minder regen kent dan Bastia. Het noordoosten van het eiland wordt namelijk door de bergen beschermd tegen de mistral.

Bastia-Klimaat-maximum-temperaturen

Actuele weersverwachting Corsica

Hieronder kun je het actuele weerbericht zien voor Ajaccio, Calvi en Porto-Vecchio. Kijk hiervoor echter ook op de pagina’s van de verschillende bestemmingen zelf, daar vind je de weersverwachting per stad.


BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES