Bonifacio

Rotswand-Bonifacio-CorsicaBonifacio is een plaats dat je eens bezocht moet hebben. Strand, bezienswaardigheden en geweldige activiteiten dat heeft deze stad allemaal te bieden. Het is een plek dat veel gelijkenissen vertoont met een levensgroot doolhof, met vele smalle straten, bijzondere bouwwerken en overkapte doorgangen. Boek ook je vliegticket of de veerboot naar Bonifacio via onze website!

BEKIJK ACCOMMODATIES IN BONIFACIO
Ga naar: Bereikbaarheid Geschiedenis Bezienswaardigheden
Activiteiten Klimaat Plattegrond

Bereikbaarheid

De snelste weg naar Bonifacio is met het vliegtuig. Je bereikt het eiland na een vlucht van circa twee uur. Als je zo dicht mogelijk bij je eindbestemming wilt landen, dan land je op het vliegveld van Campo del’ Oro Figari. Indien je via een reisorganisatie zowel je vlucht als je accommodatie hebt geboekt, kun je in de meeste gevallen gebruik maken van een georganiseerde transfer naar je accommodatie.

Natuurlijk kun je ook met eigen vervoer naar Bonifacio reizen. Je bent dan wel aanzienlijk langer onderweg en het is nodig de veerboot naar het eiland te gebruiken.

Meer informatie over reismogelijkheden naar het eiland kun je vinden op de pagina’s veerboot naar Corsica en vliegen naar Corsica.

Ga je direct met de boot naar Bonifacio, dan kun je naar Port de Bonifacio varen. In deze haven zijn 250 aanlegplaatsen voor bezoekers gereserveerd.

Geschiedenis

Bonifacio heeft veel te bieden als het gaat om unieke overblijfselen uit de geschiedenis. Denk aan de vestingmuren, die in het verleden hun dienst hebben bewezen als verdediging tegen de aanvallende Saracenen. Dan is er nog een ‘beroemdheid’ uit het verleden, ook wel bekend als ‘de dame van Bonifacio’.

Het skelet van deze vrouw werd gevonden in 1975. Het skelet is gedateerd op 6570 voor Christus. Dit betekent dat de dame leefde in de pre-neolithische tijd. Vermoedelijk behoorde zij tot de grotbewoners, die veelal vanuit Toscane en Sardinië kwamen, en leefden zij van de visserij en de jacht. In deze tijd behoorde Corsica nog tot Ligurië.

De jachthaven van Bonifacio in de avond

Jachthaven-Bonifacio-Corsica

Bonifacio bezienswaardigheden

De stad is eigenlijk een bezienswaardigheid op zich, waarbinnen een veelzijdigheid aan andere bezienswaardigheden te vinden is. Bonifacio heeft een schilderachtige haven die je absoluut gezien moet hebben als jij de vakantie viert in deze plaats. Daarnaast zijn de winkelcentra meer dan een bezoek waard.

Bonifacio is ook zeker een ideale bestemming voor iedereen die houdt van een prachtige natuur en indrukwekkende uitzichten. Er zijn loodrechte rotswanden van kalksteen en oude vestingmuren die de plaats nog altijd een uniek karakter geven. Omdat Bonifacio op een massieve rots gelegen is, ligt het stadje circa tachtig meter hoger dan de zee.

Er zijn enkele bezienswaardigheden die je niet mag missen als je in het stadje verblijft. Veel van deze highlights zijn oude gebouwen en unieke bouwwerken. Andere bezienswaardigheden zijn juist vooral de moeite waard om het geweldige uitzicht. De Middeleeuwse plaats, gevestigd op een rots, heeft een diversiteit aan mogelijkheden tot sightseeing en het bezoeken van unieke bouwwerken, naast de vestingmuren die je niet over het hoofd kunt zien.

Tot de hoogtepunten behoren onder andere:

Als je deze plaats eens bezocht hebt, dan wil je absoluut nog eens terug om de schoonheid van de gemeente nogmaals op te snuiven.

Een tip: het is goed om van te voren informatie in te winnen over de openingstijden van de bezienswaardigheden, door restauratie of speciale feestdagen kunnen ze wel eens gesloten zijn.

Een indruk van Îles Lavezzi

Iles-Lavezzi-Bonifacio-Corsica

Activiteiten

Er zijn prachtige stranden langs de ruim zeventig kilometer kust, waaronder Petit Sperone, La Rondinara, Balistra en Canetto. De stranden zijn geweldig om te zonnen, te watersporten en te recreëren. Er zijn natuurlijk nog diverse andere activiteiten die je in Bonifacio kan ondernemen. Als je de watersport optimaal wilt beleven, dan zijn Bonif’Kayak en Bonifacio Windsurf geweldige opties.

Je kunt ook een dagtocht maken naar het snorkelparadijs; Îles de Lavezzi. Er zijn tevens prachtige tochten te maken door de natuurgebieden, zowel te voet als per fiets.

Praktische informatie
Aantal inwoners: 2.950
Vliegveld: Aéroport Figari-Sud Corse (22 km afstand)
Veerboot: Ja, vanuit Santa Teresa di Gallura (Sardinië)

Klimaat

De zomermaanden zijn heerlijk warm en droog in Bonifacio. Met een kleine 30 graden kun je zeker genieten van een heerlijke zonvakantie. Het eiland heeft een mediterraan klimaat en dit betekent dat de overige maanden van het jaar frisser en natter zijn.

Hieronder een weersverwachting voor de komende 5 dagen:

Bonifacio-Klimaat-maximum-temperaturen

Plattegrond

Hieronder zie je een handige kaart van de stad. Op de kaart hebben we een aantal plekken gemarkeerd. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.


Wil je meer weten over een vakantie naar Corsica? Lees dan gerust verder op onze website over de eindeloze mogelijkheden die dit prachtige eiland te bieden heeft!