Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Kust en kliffen bij Bonifacio

Kust-en-kliffen-bij-Bonifacio-Zuid-CorsicaBonifacio heeft haar charme en belang te danken aan de zee, visserij en handel. Alleen een verkenningstocht onder de kliffen laat je alle facetten van Bonifacio’s bijzondere schoonheid zien. Als je goed kijkt zie je ook waarom het wordt vergeleken met een uit de rots gehouwen schip.

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN BONIFACIO

Op de havendammen van de jachthaven worden boottochten aangeboden langs de kust, tot aan de zeegrotten, de Grain de Sable en de open zee. Je kan vanaf hier ook in de richting van Îles Lavezzi.

Grotte du Sdragonatu

Deze zeegrot wordt verlicht door zonnestralen die door een scheur in het plafond naar binnen vallen. Lokale gidsen beweren dat deze lange, smalle opening de vorm heeft van het eiland.

Grillige kliffen

De kliffen bij Bonifacio hebben veel mooie aangezichten waar je kan genieten van de schoonheid van de Zuid-Corsicaanse kust. Enkele vogelsoorten die in dit gebied leven zijn kuifaalscholvers, zilvermeeuwen en de Andouins meeuw.

Vuurtoren Capo Pertusato

Deze vuurtoren staat op de zuidelijkste punt van Corsica. Het gebouw is ‘s nachts ook goed te zien vanaf de kust van Sardinië.

Vuurtoren-Capo-Pertusato-Bonifacio-Corsica

Capo Pertusato

Vanaf zee gezien is de zuidpunt van Corsica tamelijk ruig en gevormd door de golven. Vanaf het land zie je de grote grot die is uitgesleten door de zee. Capo Pertusato is genoemd naar deze natuurlijke opening. In het Genuees betekent het woord pertusato ‘geperforeerd’.

Grain de Sable

Deze vrijstaande rots in zee met de bijnaam zandkorrel is 800 jaar geleden van de rotsen afgebroken. Het is één van de herkenbaarste rotsen in de buurt van de stad.

Grain-de-Sable-Bonifacio