Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

De Îles Lavezzi

VIles-Lavezzi-Zuid-Corsicaoorbij Pointe de Sperone heb je uitzicht op de eilandengroep met Îles Lavezzi en Île Cavallo. De Îles Lavezzi is een bijzonder natuurreservaat en het is niet veel meer dan een rots. Het heeft fascinerende steenformaties en er zijn ook flora en fauna die zeer interessant zijn voor wetenschappers.

ZOEK ACCOMMODATIES IN DE BUURT

Îles Lavezzi liggen midden in een groot zeereservaat en je mag er niet zomaar aanleggen. Er werken tegenwoordig zo’n 20 twintig mensen om de eilanden in de gaten te houden. De flora op Lavezzi is heel speciaal. Sommige dieren komen alleen hier, in Australië en Zuid-Afrika voor. Aalscholvers en meeuwen vinden ideale nestplaatsen tussen de rotsen van het eiland.

Île Cavallo

Dit prachtige eiland is privé eigendom. Verscholen tussen de rotsen en lage struiken staan luxe villa‘s en er is zelfs een vliegveldje. Hier wonen verschillende rijke mensen. Aanleggen is hier niet toegestaan.

Ile-Cavallo-Zuid-Corsica

Monument voor schipbreukelingen Sémillante

In de Straat van Bonifacio zijn in het verleden veel tragische schipbreuken voorgekomen. Één van de bekendste was die van de Sémillante. Dit was een frans fregat dat in februari 1855 was vertrokken uit Toulon met 301 bemanningsleden om 392 soldaten naar de Krim te brengen.

Op de avond van 15 februari explodeerde het schip tegen de rotsen van Îles Lavezzi. Het schip zonk snel en iemand overleefde het. De aangespoelde lichamen werden begraven op twee begraafplaatsen van Lavezzi. Een jaar na dit ongeluk werd er een monument voor de slachtoffers gebouwd op een kaap van het eiland.

Monument-voor-Semillante

Begraafplaats-Iles-Lavezzi-Semillante

Iles-Lavezzi-Zuid-Corsica-strand

Iles-Lavezzi-Zuid-Corsica-2