Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Bastion de l’Étendard in Bonifacio

Het geweldige gebouw dat boven Bonifacio uitsteekt is het Bastion de l’Étendard. Vanaf de jachthaven en is het grote complex goed zichtbaar. Wanneer je de stad bezoekt moet je zeker een bezoek brengen aan deze bezienswaardigheid. In dit artikel vertellen we je meer over het ontstaan van Bastion de l’Étendard. 

Bastion-de-l-Etendard-in-Bonifacio

Het bastion is in de 16e eeuw gebouwd door de bestaande versterkingen aan te passen. De functie was het herbergen van de zware artillerie die in die tijd de militaire architectuur sterk veranderde. Samen met de Porte de Gênes vormde het een sterk punten van de muren van Bonifacio. De stad bleek daardoor meerdere keren onneembaar voor tegenstanders.

De bovenste platformen van het bastion bieden een prachtig uitzicht op de smalle inham van Bonifacio en de jachthaven eronder. Vier zalen erbinnen zijn ingericht als museum met reconstructies van een aantal cruciale momenten in de geschiedenis van Bonifacio.

Tralies-bij-Bastion-de-l-Etendard-in-Bonifacio

Bastion-de-l-Etendard-in-Bonifacio-met-jachthaven

Bastion-de-l-Etendard-in-Bonifacio-2
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

  1. fam. Pels - van Voorst zei:

    Wat een prachtige site.
    In september 2017 gaan we voor de eerste keer dit mooie eiland verkennen.

Laat uw reactie achter

*