Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Restaurants op Corsica

Een aperitiefje in de zon, vers gegrilde vis aan de rand van het water of pasta gevuld met brocciu-kaas, het kan allemaal op Corsica. Je kan kiezen voor een groot hotel, gezellig restaurant of gezellig bij je eigen accommodatie. Het eiland biedt genoeg mogelijkheden op het gebied van eten en drinken. In dit artikel geven we je graag meer informatie over restaurants op Corsica. 

Restaurants-op-Corsica-uitzicht-op-zee

Één van de mooiste dingen aan Corsica is de rijke en gevarieerde keuken. Het combineert de smaken van de zee met die van het land. In de restaurants kan je genieten van heerlijke soorten vis, terwijl je in het binnenland een goed stuk wild kan bestellen. Op Corsica is het eten meestal goed en niet al te duur.

Cafés en bistro’s zijn ideaal voor een snelle hap en als je niet al te veel geld wil uitgeven. Dan kan je bijvoorbeeld ook voor een pizzeria kiezen. Zelfs in het binnenland, waar minder toeristisch is, vind je leuke plekjes waar je typische Corsicaanse specialiteiten kan proeven.

Restaurants aan de kust

Op Corsica bieden restaurants in de kustplaatsen verse vis, gegrilde garnalen, kreeft, sardines en lekkere aziminu (visstoofpot). Deze restaurants hebben specialiteiten uit de zee en je kan heerlijk buiten op de veranda je eten opeten. Wanneer je van exclusieve restaurants houdt mag je zeker L’Arbousier (Porticcio) en Au Jardin d’Cheda (Bonifacio) niet overslaan.

Restaurants-op-Corsica-aan-de-kust-met-vis

Ga je naar Corsica voor lekkere vis? De beste visrestaurants zijn Chez Huguette (Bastia) en Le Bout du Monde (Calvi). Niet alles is exclusief in de kustgebieden. In de bistro’s kan je een simpele maaltijd scoren zoals een quiche, een plankje kaas, lekkere worst en pizzeria’s met crêpes.

Restaurants in het binnenland

In de dorpen in het binnenland kan je eten in authentieke restaurants met eerlijke en lokale producten. Je vindt hier ham, varkensnek, salami en figatellu (leverworst). Ook als je aan de kust verblijft is een tocht naar het binnenland zeker de moeite waard. In plattelandsherbergen (zie ‘Ferme-auberges’ hieronder) gaat goed Corsicaans eten samen met leuke gesprekken met de lokale bevolking.

Restaurants-op-Corsica-in-het-binnenland-met-vlees

Tables Gastronomiques en du terroir

De restaurants die tables gastronomiques heten zijn geselecteerd op de variatie van hun menu, de goede bereiding van de maaltijden en uitstekende service. Het label tables de terroir geeft restaurants met typische Corsicaanse gerechten als wild, varkensvlees en huisgemaakte kaas aan.

Ferme-auberges

Een goede keuze zijn de ferme-auberges (boerenherbergen). Die serveren echte Corsicaanse gerechten met producten van de eigen boerderij, zoals kaas, groenten en varkensvlees. Aanraders zijn A Pignata (Levie), met specialiteiten van kastanjemeel, en La Bergerie d’Acciola (Sartène), waar je diverse huisgemaakte kazen kan bestellen.

De meeste ferme-auberges bieden accommodaties met halfpension. Zo kan je bij je overnachting genieten van een lekker ontbijt en bijzonder diner. Let wel op: in de zomermaanden zijn dit soort accommodaties vaak alleen per week te boeken.

Ken jij een gezellig restaurant op Corsica?

Restaurant-in-de-bergen
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*