Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Met de camper maak je onverwachte stops op idyllisch plekjes

Zo vrij als een vogeltje Corsica ontdekken? Een camper is dan het ideale vervoersmiddel. Met een camper heb je een slaapplaats bij je en kun je op elk moment van de dag stoppen waar je maar wilt. Jaarlijks trekt het eiland duizenden toeristen met campers. Niet alles is toegestaan, bijv. je mag niet in de vrije natuur slapen. Je moet dus naar een camping, maar het goede nieuws is dat veel zijn berekend op deze grote voertuigen. In dit artikel lees je alles over de vrijheid, rondrijden op het eiland en het kiezen van een veerboot.

Met-de-camper-naar-Corsica

Spontaan een stop maken in een liefelijk dorpje of bij een meer in een prachtig berglandschap. Mooier kun je de vakantie niet voorstellen. Het Franse eiland verkennen kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld zelf de oversteek wagen met auto en caravan vanuit een van de havens in Frankrijk of Italië. Een plek om te overnachten vind je op een camping of in een hotel.

Je kunt er ook voor kiezen om naar Corsica te vliegen en ter plaatse een auto huren om zo het eiland te verkennen. Ook dan slaap je op een camping of in een hotel.

Groot gevoel van vrijheid met camper

Maar als je zelf met de camper naar Corsica gaat, heb je meer vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt. Je hebt namelijk al een slaapplaats in de camper. Al rijdend door het Corsicaanse landschap kun je afwijken van de van te voren uitgestippelde route. Een onverwachte stop in een authentiek dorpje of een kleine camping in de vrije natuur, geeft je een groter gevoel van vrijheid.

Met-de-camper-naar-Corsica-doorkijkje

Het eiland rondrijden is op zich al een avontuur

Corsica staat bekend om de smalle weggetjes, de krappe bergpassen en de kleine parkeerplaatsen bij dorpen. Maar wie geduld en een beetje rij-ervaring heeft, kan zich prima redden op de weg. Bovendien zijn de wegen de laatste jaren flink verbeterd. Aan smalle bergweggetjes ontkom je toch niet op dit bergachtige eiland.

Verbod op kamperen in vrije natuur

Niet alleen de wegen zijn flink opgeknapt. Ook het aantal plaatsen voor campers op campings in Corsica is flink toegenomen. Veel campings beschikken over speciale servicepunten voor campers.

Op Corsica is het verboden met een camper in de vrije natuur te overnachten zonder toestemming van de grondeigenaar. Mooie, grote campings met veel faciliteiten vind je aan de oostkust van Corsica. De kleine campings, met een beperkt aantal staplaatsen voor campers, kun je boeken in het binnenland.

Met-de-camper-naar-Corsica-druk-op-de-berg

Kies de veerboot

Besluit je om met de camper naar Corsica te gaan, dan moet je met de veerboot. Dat kan vanuit Frankrijk en Italië. In een eerder artikel hebben we alle mogelijke overtochten naar Corsica opgesomd. De maatschappijen Corsica Ferries, Moby Lines en SNCM brengen je naar verschillende aankomsthavens op Corsica.

De veerboten vertrekken in Frankrijk vanaf Marseille, Toulon en Nice en vanuit Italië vanuit Livorno, Genua, Piombino en Savona. Corsica telt een aantal havens: Ajaccio, Bastia, Calvi, L’Île Rousse, Porto-Vecchio, Propriano en Bonifacio. De prijs voor de overtocht met camper kan erg verschillen (bereken het op onze veerbootpagina).

Let op de duur van de overtocht, vertrekdata en vertrektijden. Voor de overtocht met camper en 2 volwassenen ben je voor heen- en terugreis al snel 300 euro kwijt.

Credits foto’s: Robin, Andrea Minori en Ami_archivaris
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

  1. Marie de Jonge zei:

    Ik vind ook dat reizen met de camper veel voordelen heeft. Je voelt je veel vrijer en je kan gaan en staan waar je wil. Volgend jaar gaan wij ook weer een rondreis door Europa maken met onze camper. Ik kijk er nu al naar uit!

Laat uw reactie achter

*