Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Ontspannen met de veerdienst naar Corsica

Er bestaan verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van de veerboot naar Corsica. Veel Nederlanders die naar Corsica op vakantie gaan kiezen daarom ook de veerboot (klik op de link voor het aanbod). De reis duurt langer, maar het is dan ook wel een fijne en ontspannen manier van reizen. In dit artikel lees je alle mogelijke manieren om de veerboot naar Corsica te nemen.

Haven-Marseille

ZOEK EN BOEK JE OVERTOCHT MET DE VEERBOOT

Overzicht van alle veerdiensten naar Corsica

Verder in het artikel lees je alle mogelijke manieren om de veerboot naar Corsica te nemen. Hieronder vind je het totale overzicht van vertrekhavens en aankomsthavens, inclusief de reistijd. Lees beneden een uitgebreide uitleg per vertrekhaven en land.

Ajaccio Bastia L’Île Rousse Porto-Vecchio Propriano Calvi Bonifacio
Marseille 10 uur 10 uur 9,5 uur 14 uur 12 uur
Nice 4-7 uur
Toulon 6 uur 8 uur 6 uur 11 uur
Genua 9 uur
Livorno 4 uur
Piombino 2 uur
Savona 5 uur 6 uur
Elba 1,5 uur
Sardinië 50 min.

Veerdiensten van Zuid-Frankrijk – Corsica

Vanuit Zuid-Frankrijk is het mogelijk om de veerboot vanuit Marseille, Nice of Toulon te nemen. Vanuit deze plaatsen gaan er verschillende veerboten die je vooraf eenvoudig kan boeken via onze website. Hieronder worden alle havens apart toegelicht, maar in de tabel hieronder zie je alle mogelijke reizen met de veerboot van Zuid-Frankrijk naar Corsica (Ajaccio, Bastia, L’Île Rousse, Porto-Vecchio, Propriano en Calvi).

Ajaccio Bastia L’Île Rousse Porto-Vecchio Propriano Calvi
Marseille 10 uur 10 uur 9,5 uur 14 uur 12 uur
Nice 4 – 7 uur
Toulon 6 uur 8 uur 6 uur 11 uur

Marseille – Corsica

Marseille is, op Parijs na, de grootste stad van Frankrijk en heeft een unieke haven. De oude haven is bijzonder door de vele nabij gelegen eilanden en een reeks forten en antieke kerken. Marseille biedt dan ook de ultieme mogelijkheid om nog even een cultureel uitstapje te ondernemen voor vertrek.

Er gaan verschillende veerdiensten naar Corsica vanuit Marseille. In de meeste gevallen vertrekt de veerboot een aantal keer per dag. Ook zijn er verschillende bestemmingen. Met zowel SNCM en La Meridionale kun je 3 keer per dag en 9 keer per week een veerboot naar de bestemming Ajaccio nemen. De reistijd is 10 uur.

Een andere mogelijkheid is de veerboot vanuit Marseille naar Bastia. Hiervoor ben je ook 10 uur onderweg. De veerboot wordt georganiseerd door het bedrijf SNCM. Deze vertrekt 11 keer per week.

Is je bestemming L’Île Rousse dan reis je net een half uurtje minder en kun je 5 keer per week vertrekken.

Porto-Vecchio bied je de langste reis van 14 uur. Deze veerboot naar Corsica vertrekt maar 3 keer per week. Lees ons artikel over Met de veerboot van Marseille naar Corsica.

SNCM-Marseille-haven

De laatste mogelijke veerboot naar Corsica vanuit Marseille is naar Propriano en deze reis duurt ruim 12 uur.

Marseille is relatief dicht bij huis, dus dit is de ideale keuze als je niet te ver wilt reizen voor het nemen van een veerboot.

Nice – Corsica

Nice ligt in het hart van Frankrijk en is zeker ook een goede keuze als je veerdiensten naar Corsica wilt nemen. De haven van Nice staat ook bekend als Lympia en is gelegen in het oude gedeelte van de stad. Een echte aanrader is om een hotel of resort te boeken een paar dagen voor vertrek. Op die manier kun je nog even genieten van één van de mooiste vakantiebestemmingen van Europa.

Hier kun je kiezen uit de bestemmingen Ajaccio, Calvi, Île Rousse en Bastia. De veerboot wordt aangeboden door Corsica ferries en Sardinia ferries. Daarnaast kun je ook via SNCM reizen.

De veerboot naar Calvi gaat 1 keer per week. Alle andere bestemmingen vertrekken meerdere keren per week. Voor Corsica ferries zijn de reistijden respectievelijk 6 uur, 4 uur, 4 uur en 5 uur. SNCM reist iets langer met reistijden van 7 uur, 6 uur, 5 uur en 7 uur.

Lees ons artikel over Met de veerboot van Nice naar Corsica.

Corsica-Ferries-verlaat-haven-Nice

Toulon – Corsica

Toulon is gelegen in het zuiden van Frankrijk en dit houdt in dat je dus langer nodig hebt om de veerboot te bereiken. De haven van Toulon biedt een fascinerend uitzicht op de berg Mont Faron en de prachtige jachten die in en aan de haven liggen. Reis je met kinderen dan kun je gebruik maken van de kleine dierentuin nabij de haven.

Veerdiensten naar Corsica vanuit Toulon worden aangeboden door zowel Corsica ferries als ook SNCM. Ook hier kun je vertrekken naar verschillende bestemmingen op Corsica, waaronder Ajaccio, Bastia, Île Rousse en Porto-Vecchio.

De reistijden zijn respectievelijk 6 uur, 8 uur, 6 uur, 11 uur en 13 uur. Lees ons artikel over Met de veerboot van Toulon naar Corsica.

SNCM-Toulon-haven-naar-Corsica

Naar Porto Vecchio gaat 1 veerboot per week, naar de andere bestemmingen gaan meerdere veerboten per week.

Italië – Corsica

Wil je vanuit Italië afreizen, dan zijn er verschillende mogelijkheden voor je. Zo kun je namelijk van Genua, Livorno, Piombino en Savona afreizen. De meeste plaatsen in Italië vertrekken alleen naar Bastia op Corsica. Vanuit Savona vetrekt ook een veerboot naar Calvi.

Bastia Calvi
Genua 9 uur
Livorno 4 uur
Piombino 2 uur
Savona 5 uur 6 uur

De veerdiensten worden aangeboden door Moby en Corsica ferries. Vanuit Genua naar Bastia reis je ruim 9 uur en vanuit Livorno reis je maar 4 uur naar Bastia. Van Piombina enkel 2 uur.

Vanuit Savona naar Bastia ben je ruim 5 uur onderweg. Savona naar L’Île Rousse duurt ruim 6 uur. Deze laatste gaat één keer per week. Andere veerboten reizen vaker.

Livorno-haven-Italie

Elba – Corsica

Portoferraio is de hoofdstad van het kleine historische eiland van Elba. Elba kun je ook bereiken met de boot vanuit Italië, of je kunt natuurlijk voor het vliegtuig kiezen. Waarom boek je niet een aantal dagen voor het vertrek van de veerboot? Op die manier heb je voldoende tijd om de rijke geschiedenis van het eiland te ontdekken.

Vanuit Portoferraio in de Elba kun je ook gebruik maken van veerdiensten naar Corsica. Er is vanuit hier maar één bestemming en dat is naar Bastia. Deze dienst word je aangeboden door Corsica ferries en er zijn 3 afvaarten per week. De reis duurt maar 1,5 uur.

Bastia
Portoferraio (Elba) 1,5 uur

Elba-naar-Corsica-ferry

Sardinië – Corsica

Sardinië behoort officieel tot Italië, maar is een eiland in de Middellandse Zee en ligt net iets ten zuiden van Corsica. Als je vanuit Sardinië gebruik wilt maken van veerboten naar Corsica, dan heb je 2 mogelijkheden. Je kunt een veerboot nemen vanuit Italië naar Sardinië of je vliegt rechtstreeks naar het eiland.

Op Sardinië neem je een veerboot vanuit Santa Teresa di Gallura. De veerdienst in Santa Teresa di Gallura heeft maar één bestemming en dat is Bonifacio op Corsica. De veerdienst wordt aangeboden door Moby Lines.

De reistijd is het kortst vanuit deze bestemming, met 50 minuten reizen. Daarvoor leg je althans ook al een flinke reis af om Sardinië te bereiken. De veerboot naar Corsica vertrekt 4 keer per dag. Er zijn dus voldoende keuze mogelijkheden.

Bonifacio
Santa Teresa di Gallura (Sardinië) 50 minuten

Santa-Teresa-di-Gallura-Sardinie-naar-Corsica-ferry
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

 1. Verleden jaar zijn we op 1 september vanuit Nice naar Corsica vertrokken, in de ochtend zijn we vanaf de camping net voor Nice naar de haven gereden met de camper en aldaar de oversteek geboekt naar Bastia.
  Er was helaas 1 uur vertraging en daardoor kwamen we pas om 22.30 uur in het donker aan, het ontschepen liep ook tegen, we stonden vrijwel achterop maar de bestuurders van 2 auto’s achter mij kwamen later naar beneden, aan wal direct een camping gezocht, 15 minuten rijden.
  Wat een prachtig eiland, we zijn in 4 weken helemaal rond geweest en ondanks de grote camper (7.40 meter) geen problemen gehad, soms met lage takken op een camping.
  Dit jaar gaan we weer, maar dan voor het binnenland.

  Veel vakantie plezier,

  Arie

Laat uw reactie achter

*