Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

L’Île Rousse

L-Ile-Rousse-met-een-strandBehalve een belangrijke haven is L’Île Rousse aan de noordkust van Corsica ook een erg aangename vakantiebestemming. De okerkleurige rotsen van het eilandje voor de kust, de prima stranden en het zonnige klimaat staan garant voor een ontspannen verblijf. Boek ook je vliegticket (Calvi of Bastia) of de veerboot naar L’Île Rousse via onze website!

BEKIJK ACCOMMODATIES IN L'ÎLE ROUSSE
Ga naar: Bereikbaarheid Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Bereikbaarheid

L’Île Rousse is een belangrijke aankomstplaats voor veerboten, waardoor het zowel vanaf Italië als het Franse vasteland goed te bereiken is met de eigen auto. Vanaf Calvi, waar zich het dichtstbijzijnde vliegveld bevindt, is het ook niet lastig te vinden. Je kunt vanaf hier de trein nemen of een auto huren en in ongeveer een half uur tijd naar L’Île Rousse rijden.

Geschiedenis

L’Île Rousse is een van de weinige plaatsen op het eiland zonder middeleeuwse of Genuese oorsprong. Het werd namelijk pas in 1765 gesticht door Pasquale Paoli. Dat was de leider van de Corsicaanse onafhankelijkheidsbeweging die over een haven niet in handen van Genua wilde beschikken. Deze haven was aan het eind van de 20e eeuw vervolgens een belangrijke reden voor de groei van L’Île Rousse. Vandaag de dag is de dorpskern uit de 18e eeuw omgeven door talloze campings en vakantiehuizen.

L’Île Rousse bezienswaardigheden

Hoewel het vooral de zonovergoten kust en de aangename natuurlijke omgeving zijn die toeristen naar L’Île Rousse trekken, zijn er toch genoeg attracties om een bezoek nog gedenkwaardiger te maken. Hieronder vind je een aantal aanraders.

  • De historische dorpskern met een ongebruikelijk recht stratenpatroon
  • Een gezellige promenade langs de kust met keurige zandstranden
  • Een neoklassieke markthal uit de 19e eeuw
  • Île de la Pietra net voor de kust, met een vuurtoren en verdedigingswerken

Praktische informatie

Aantal inwoners: 3.201
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aéroport de Calvi (23 km)
Veerboot: Ja, verbindingen met Marseille, Toulon, Nice en Vado Ligure (Italië)

De baai bij L’Île Rousse

L-Ile-Rousse-baai

Klimaat

Het klimaat van L’Île Rousse is vergelijkbaar met de rest van het noordwesten van Corsica. De neerslag valt voornamelijk in het najaar en de winter. De tweede helft van de lente en de gehele zomer zijn door veel droge dagen en aangename temperaturen de beste periodes om L’Île Rousse te bezoeken.

Plattegrond

De belangrijkste punten van L’Île Rousse zijn op de kaart hieronder aangegeven. Door op een pictogram te klikken krijg je meer informatie.


Ben je overtuigd dat L’Île Rousse garant staat voor een onvergetelijke vakantie? Zoek je een andere stad, kijk dan ook gerust verder naar de overige bestemmingen op het eiland.