Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Met de veerboot van Nice naar Corsica

Wie met de auto naar Corsica gaat kan kiezen voor de veerboot. Er zijn diverse plaatsen vanwaar je kunt opstappen. Zo is het mogelijk om met de veerboot vanaf Marseille, Toulon en Nice te gaan. De veerboot vanaf Nice heeft de kortste afstand met het eiland. In dit artikel gaan we verder in op de overtocht van van Nice naar Corsica.

Veerboot-Nice-naar-Corsica

ZOEK VEERBOOT NAAR CORSICA

Overzicht van de vaarroutes

Er zijn diverse vaarroutes naar het eiland mogelijk. In onderstaande tabel zie je een overzicht met de betreffende tijdsduur.

Vertrek Aankomst Tijdsduur
Nice Ajaccio 7 uur
Nice Bastia 6 uur
Nice L’Île Rousse 4 tot 5 uur
Nice Calvi 6 uur

Van welke route je gebruik maakt hangt af naar welk deel van Corsica je wilt gaan. Op de pagina over de bestemmingen op Corsica hebben we een overzicht van de verschillende steden waar je meer informatie kunt vinden.

Verder dien je rekening te houden met het feit dat er 2 verschillende maatschappijen op en neer varen. Beiden maatschappijen, zowel SNCM als La Méridionale bevaren bovenstaande routes. Soms zit er een klein verschil tussen de twee maatschappijen. Zo is de tijdsduur van Nice naar L’Ile-Rousse bij SNCM 4 uur en de tijdsduur bij La Méridionale 5 uur.

Richtprijzen veerboot Nice – Corsica

Hoeveel je betaald voor de overtocht vanuit Nice naar Corsica hangt van enkele zaken af. De aankomstplaats, de maatschappij, het aantal personen, de grootte van je auto en de passagiersplaats (een stoel of een hutje) hebben hier invloed op.

Voor 2 personen, inclusief auto en zitplaatsen, betaal je tussen de € 150 en € 200. Wil je een hut met bedden, dan komt daar bijna € 100 extra bij. Elke persoon extra kost tegen de € 100. Die prijs geldt ook voor caravans. De exacte prijs kan je berekenen op onze pagina: overtocht naar Corsica.

Veerboot-verlaat-haven-Nice-naar-Corsica

Wanneer boeken?

Het is verstandig om vooraf te reserveren. Wanneer je dit namelijk niet doet, loop je het risico dat je fors meer moet betalen of dat er geen plaatsen meer beschikbaar zijn. Het advies van ons is om in het laagseizoen enkele weken van te voren te boeken. Voor het hoogseizoen adviseren wij, zodra je een datum voor je vakantie hebt gekozen, direct de veerboot te reserveren.

Aankomst in Nice

De haven in Nice is vrij eenvoudig te vinden. Vanuit Lyon kun je de A8 nemen naar Nice, of ervoor kiezen de A7 in combinatie met de A8 te nemen. Deze laatste route scheelt 20 kilometer in afstand en 1 uur in reistijd. In beide gevallen neem je op de A8 de afslag richting Nice / Promenade des Anglais.

Bij aankomst in de haven van Nice dien je goed op te letten vanuit welke kade je de veerboot moet nemen. Wanneer de aankomstplek op Corsica Ajaccio of Calvi is, dien je aan de westelijke kant van de haven op te stappen en bij aankomst op Bastia of L’Île Rousse dien je aan de oostelijke kant van de haven op te stappen.

Op de kaart hieronder hebben we daarom de vertrekpunten van alle veerboten naar Corsica voor je aangegeven. Klik eventueel op een pictogram voor een preciezere routebeschrijving.
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*