Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Gezellige activiteiten op Corsica: de wintermaanden

Het weer wordt kouder, de bergtoppen zijn bedekt met sneeuw en de mistralwind neemt toe. Zo weet je dat de wintermaanden zijn begonnen op Corsica. Maar in de wintermaanden valt er nog genoeg te beleven, bijvoorbeeld met Kerstmis. In een reeks van 4 artikelen (lente, zomer en herfst) gaan we je per maand vertellen wat je op Corsica kan doen. Vandaag beginnen we met de winter en nationale feestdagen. December, januari en februari zijn vandaag aan de beurt. 

 Kerst-in-Ajaccio

Met Kerstmis zijn de Corsicaanse steden feestelijk verlicht en kan je in Ajaccio spelletjes spelen. Je vindt hier kraampjes met allerlei spullen, ideaal voor een souvenir. In deze tijd van het jaar zijn veel hotels en restaurants gesloten. Buiten de grote steden als Ajaccio, Bastia en Bonifacio kan het moeilijk zijn om een accommodatie te vinden.

Toch vinden veel mensen de winter een prettig jaargetijde. De kust is groen, langs de wegen staan bloemen, op zonnige dagen is het genieten en je kan de sneeuw in de bergen opzoeken. In december worden de olijven geoogst en naar de persen gebracht. Februari staat in het teken van de amandelbomen, die staan dan al in bloei. De lente komt eraan.

Feestdagen op Corsica

Wanneer je Corsica wil bezoeken is het goed om rekening te houden met de nationale feestdagen. Dan zijn veel bezienswaardigheden en restaurants gesloten. Hieronder zie je alle Corsicaanse feestdagen.

Feestdag Datum
Nieuwjaarsdag 1 januari
Pasen Eind maart of april
Dag van de Arbeid 1 mei
Dag van de Overwinning 1945 8 mei
Hemelvaartsdag 40 dagen na Pasen
Pinksteren Half mei/half juni
Dag van de Bastille 14 juli
Maria-Hemelvaart 15 augustus
Allerheiligen 1 november
Dag van de Wapenstilstand 11 november
Kerstmis 25 december

December

Wanneer je in december Corsica bezoekt kan je deelnemen aan verschillende activiteiten. Heel Corsica staat in het teken van kerst, in verschillende steden kan je genieten van de kerstsfeer. Er is nog meer te doen. We hebben hieronder 2 activiteiten voor je opgeschreven:

  • Kastanjefestival (begin december in Bocognano): een populair festival met gerechten en toetjes van kastanjemeel.
  • Animation de Noël (Ajaccio): vrolijke kerstactiviteiten in de straten van de stad, bingowedstrijden, spelletjes en sleetochten.

Januari

De december feestdagen zijn in januari voorbij. Tijd om het gewone leven weer op te pakken. Wanneer je in deze maand het eiland bezoekt kunnen we je aanraden om de volgende 2 activiteiten te bezoeken:

  • Italiaans Filmfestival (eind januari in Bastia): hier zie je vertoningen van Italiaanse films, tentoonstelling, conferenties en lekker Italiaans eten.
  • Sint-Antoniusprocessie (eerste zondag na 17 januari): deze processie vindt plaats in Corbara en Aregno en is ter ere van Sint-Antonius

Februari

In februari is er niet heel veel te doen op het eiland. Wat je wel kan bezoeken is ‘A Tumbera‘. Dit vindt plaats in de tweede week van februari en is een festival over een Corsicaans varkensras. Je kan er genieten van wedstrijden en lekker eten bij één van de vele kraampjes.

Hier lees je deel 2, deel 3 en deel 4.
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*