Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Gezellige activiteiten op Corsica deel 4: de herfst

Dit is deel 4 en het laatste artikel van onze reeks artikelen over de activiteiten op Corsica. We hebben je verteld wat je in de winter, lente en zomer kan doen op Corsica.  Als laatste is de herfst aan de beurt. De periode waarin het klimaat milder wordt en het aantal toeristen sterk afneemt. Je leest alles over de activiteiten in september, oktober en november.

Gezellige-activiteiten-op-Corsica-deel-4-de-herfst

De lucht is helder, de temperaturen wat lager en de zee is net warm genoeg om in te zwemmen. De herfst op Corsica is begonnen. Aan de kust gaan de struiken weer bloeien na de droge zomer en aardbeien en zwarte bessen rijpen. In de bergen en dalen krijgen de bomen hun herfstkleur.

GRATIS eBook: met 12 populaire bezienswaardigheden

Een eBook met de 12 meest populaire bezienswaardigheden op Corsica. Inclusief afbeeldingen. Al meer dan 5.000 keer gedownload.

Vooral in de gebieden met kastanjebossen (rond Castagniccia en Evisa) is de grond bezaaid met stekelige kastanjes. Door de eerste komen ook de eerste paddenstoelen op. Qua activiteiten is er nog genoeg te doen op het eiland. Je leest hieronder wat je nog kan bezoeken.

September

In september kan je de volgende activiteiten bezoeken:

 • Settembrinu di Tavagna (eind augustus en begin september in Tavagna): festival van internationale muziek, zoals Cubaanse, Corsicaanse, Afrikaanse en zigeunermuziek.
 • Processie van de Maagd Maria (7 – 10 september in Casamaccioli): dit eerbetoon aan de Maagd Maria is de oudste pelgrimtocht van het eiland.
 • 8 septemberprocessie (8 september in Lavasina): processie met fakkels en een nachtmis.
 • Europees duikfilmfestival (begin september, elke keer een andere locatie): festival met onderwaterfilms van belangrijke regisseurs in dit genre.
 • Porto-Vecchio beurs (2e week van september in Porto-Vecchio): op deze jaarlijkse beurs vind je alle Corsicaanse kunst.
 • Week van de meerstemmige muziek (derde week van september in Calvi): een festival met traditionele Corsicaanse muziek.
 • Internationale cup (september in Calvi en Propriano): regatta (zeilboten race) die start in Marseille met tussenstops in Calvi en Propriano.
 • Mele in Festa (september in Murzo): traditioneel festival ter ere van honing, een Corsicaanse specialiteit.

Oktober

In oktober kan je de volgende activiteiten bezoeken:

 • Rally de France (eind september – begin oktober, verschillende locaties): autorallykampioenen racen tegen elkaar op de kronkelige wegen van het eiland. Dit is één van de leukste etappes van de totale race.
 • Les Musicales de Basta (oktober in Bastia): jazz, dans, theater en muziek.
 • Le Tour de Corse á la Voile (eind oktober in o.a. Bonifacio): regatta (zeilboten race) met start en finish in Bonifacio.
 • Festiventu (laatste week van oktober in Calvi): festival met wedstrijden van modelvliegers en ballonvaarten.

Autorally-op-Corsica

November

In november kan je de volgende activiteiten bezoeken:

 • Kastanjefestival (november in Evisa): oogstfeesten ter ere van de kastanjes.
 • Filmfestival ‘Arte Mare’ voor mediterrane culturen (november in Bastia): films, kunst en literatuur uit landen rond de Middellandse zee.
 • Journées de la Pomme (eerste weekend van november in Bastelica): appelfestival waar je jam, sap, gedroogde vruchten en varkensvlees kan proeven en kopen. Op dit festival staan ook kunstenaars die hun werk aanbieden.

Hier lees je deel 1deel 2 en deel 3.

Hopelijk geeft de reeks artikelen je een goed beeld van de activiteiten op Corsica. Zo kan je per maand en jaargetijde zien wat er is te beleven op het eiland. Ontdek de charme van de mooie herfst of geniet van het heerlijke klimaat in de zomer. De keuze is aan jou.

Als je nog suggesties hebt of de artikelen nuttig vindt, dan vinden we het leuk als je hieronder een reactie achterlaat.
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*