Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Het belangrijkste vliegveld van Corsica; Ajaccio Airport

Het belangrijkste vliegveld van Corsica ligt in Ajaccio. Ajaccio Airport (met als luchthavencode AJA) is het grootste vliegveld van de 4 die er op Corsica zijn. Tenminste als je naar het aantal passagiers kijkt. Jaarlijks reizen zo’n 1 miljoen mensen op dit vliegveld. In dit artikel geven we je meer informatie over de faciliteiten, toeristische informatie, autohuur en praktische gegevens.

Vooraanzicht-Ajaccio-Airport

Het vliegveld staat ook wel bekend onder de namen Campo dell’Oro Airport en Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport. De vermelding van Napoleon Bonaparte is vanwege het feit dat hij geboren is in Ajaccio. De luchthaven werd geopend in 1940 en verder heeft het vliegveld twee landingsbanen, waarvan de langste 2407 meter lang is.

Faciliteiten

Op de luchthaven zelf is een bar te vinden, een ijssalon, een restaurant en wat andere kleine winkeltjes. Er is geen mogelijkheid tot het stallen van bagage op Ajaccio Airport en voor verloren en gevonden voorwerpen moet je je melden bij de algemene servicebalie. Een Business Centre is (nog) niet aanwezig, hoewel er in het verleden wel plannen over gemaakt zijn.

Zakelijke faciliteiten kun je verderop vinden in Hotel Campo Dell’Oro of in Hotel Castel Vecchio, welke op een ietwat grotere afstand van de luchthaven verwijderd is. Er staan diverse geldautomaten op het vliegveld dus de mogelijkheid om geld op te nemen is er ook. Daarbij kun je ook gebruik maken van het draadloos internet dat hier aanwezig is.

Toeristische informatie en reisschema’s

Midden in de centrale hal bevindt zich een informatiebalie waar je informatie kan krijgen over aankomst- en vertrektijden. Deze informatie is er voor vliegtuigen, maar ook voor bussen en treinen die vanaf het centrum van Ajaccio rijden. Daarbij zijn er computerschermen te vinden met diverse toeristische informatie over het eiland Corsica.

Hotels

Op Ajaccio Airport zijn zelf geen hotels aanwezig. Op korte afstand  zijn al verschillende hotels te vinden. Op een paar kilometer afstand van de luchthaven is al een hotel aanwezig namelijk Hotel Campo Dell’Oro. Dichter naar het centrum van Ajaccio zijn meer hotels te vinden.

Bekijk onze speciale pagina met hotels op Corsica.

Openbaar vervoer vanaf Ajaccio Airport

Er is geen directe treinverbinding met Ajaccio Airport, echter is er in Ajaccio zelf wel een treinstation aanwezig. Regelmatig vertrekken er bussen vanaf het vliegveld naar het centrum van Ajaccio. Je betaalt rond de € 5 – € 10 voor een kaartje naar het centrum toe, waarvan de reistijd ongeveer 20 minuten bedraagt.

Ook is er de mogelijkheid een taxi te nemen. Deze staan regelmatig al op je te wachten. Wil je er zeker van zijn dat er een beschikbaar is bij aankomst, dan kun je deze ook eenvoudig reserveren.

Auto huren en parkeermogelijkheden

Heb je liever een huurauto tot je beschikking dan is dit geen probleem. In de aankomsthal van Ajaccio Airport zijn namelijk al verschillende balies aanwezig van autoverhuur bedrijven. Enkele bedrijven die hier een balie hebben zijn Ada, Budget, Citer Cors, Europcar, Reant-a-Car en Sixt.

Je kunt ook online (via diverse vergelijking site’s) een auto huren. Zo hoef je bij aankomst hier niet meer naar om te kijken. Op de luchthaven is ook een parkeerplaats aanwezig waar je je auto kwijt kunt. Hiervoor betaal je een bedrag variërend van 3 euro tot 170,50 euro afhankelijk voor de tijd dat je je auto er parkeert.

Bekijk onze speciale pagina met de mogelijkheden van auto huur op Corsica.

Vliegveld-van-Ajaccio

Ligging en afstanden tot de andere drie vliegvelden

Ajaccio Airport ligt aan de westelijke kant van Corsica. Het vliegveld zelf is 7 km verwijderd van het centrum van de hoofdstad Ajaccio. Hierdoor kun je gemakkelijk reizen naar de stad met een taxi, bus of huurauto. Om naar het centrum te gaan verlaat je de luchthaven in westelijke richting en volg je de wegwijzers, dan kom je er vanzelf. Je kunt via deze weg ook andere richtingen op.

Vanuit Ajaccio Airport is het ongeveer 120 km naar het vliegveld van Figari toe en zo’n 130 km naar Bonifacio, het zuiden van Corsica. Noordwestelijk gelegen ligt de luchthaven van Calvi op zo’n 150 km afstand (met de auto). Noordoostelijk gelegen ligt de vierde luchthaven van Corsica namelijk de luchthaven van Bastia. Deze ligt op een afstand van ongeveer 130 km ten opzichte van Ajaccio Airport.

Je kan onze pagina Vliegen naar Corsica bekijken voor meer informatie.

Vliegtuigmaatschappijen

Er zijn verschillende vliegtuigmaatschappijen die van en naar Ajaccio vliegen. Je hebt Air France, Air Corsica, Volotea, BritAir, Jetairfly, Luxair, Transavia, easyJet en Brussels Airlines. Tussen deze aanbieders zijn diverse mogelijkheden om vanuit Nederland of België naar Ajaccio te vliegen.

Zo kan je bijvoorbeeld met Transavia vanuit Nederland direct naar Ajaccio vliegen of met Brussels Airlines vanuit België.

Adresgegevens en website

De adresgegevens van Ajaccio Airport zijn: BP 542, F-20186 Ajaccio Airport, Cedex in Frankrijk. Ze zijn ook te bereiken via telefoon +33 (0)4 95235600, fax +33 (0)4 95235601 of per e-mail: [email protected]

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Ajaccio Airport of neem contact met ons op.
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Reacties

  1. Braeckman Raoul zei:

    Kan u mij enkele wandelingen aanbevelen rond Ajaccio?

Laat uw reactie achter

*