Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Hotels op Corsica

Hotels-op-CorsicaNet als in de rest van Europa zijn er goede en betrouwbare hotels op Corsica. Het aanbod is breed, van luxe 4- of 5-sterren hotels tot aan de prettige 2-sterren hotels. Let wel op: de meeste hotels zijn alleen van april tot oktober geopend en zitten snel vol!

BEKIJK HOTELS OP CORSICA

Of bekijk het aanbod op Trivago of Booking.

Hotels op Corsica: uitstekende service

De hotels op Corsica vind je in allerlei verschillende soorten en maten. De hoogste en meest luxe categorie zijn de 4-sterren hotels. Zij bieden je een uitstekende service en genoeg verzorgde faciliteiten. Maar vergis je niet in de 3-sterren hotels, want zij bieden je vaak verrassend veel voor je geld.

Net als de 4-sterren hotels hebben deze hotels een heerlijk zwembad en als je gelukt hebt zelfs een privé strand. Voor de rest zijn de 2-sterren hotels prettige accommodaties waar je op een goede manier je vakantie kan doorbrengen. Verwacht hier alleen iets minder luxe.

Vanwege de Franse wet zijn hotels verplicht hun maximum prijzen te communiceren en zo weet je dat je niet te veel betaald. Ze mogen dit ook niet overschrijden.

Voordat je een definitieve keuze maakt adviseren wij je om in ieder geval over de volgende dingen na te denken:

  • Zoek hotels met goede beoordelingen en lees ervaringen van andere bezoekers
  • Bekijk de afstand van het hotel tot het strand en/of centrum
  • Lees of er leuke faciliteiten zoals een zwembad, tennisbaan, animatie, voetbalveld en restaurant op het terrein aanwezig is
  • Bekijk de grootte en faciliteiten van de hotelkamers
  • Onderzoek of de service van het hotel goed staat aangeschreven

Hotel-in-Zuid-Corsica

Belangrijk: reserveren!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar de meeste hotels op Corsica draaien op seizoenbasis en zitten daarom snel vol. De meeste hotels zijn geopend van april tot oktober. Het hoogseizoen valt in de zomermaanden, juli en augustus. Als je in 1 van deze maanden een hotel aan de kust wil boeken is het van groot belang om ruim van tevoren een kamer te boeken. De meeste hotels zijn in het hoogseizoen volgeboekt!

Van november tot maart kan het vooral in de kleinere dorpen ook lastig zijn een hotel te vinden. In de belangrijkste steden zijn de meeste hotels wel het hele jaar geopend.

Wanneer je een kamer boekt kan er gevraagd worden om een bepaald bedrag over te maken. Dit is geen probleem en je kan veilig met je creditcard betalen.

Hotelkamers 

De hotels beschikken zelden over eenpersoonskamers, dus als je alleen reist zal je meestal extra moeten betalen. Dat geldt wanneer je met een gezin van 3 personen komt. Ook dan zal je voor een extra bed moeten betalen. Wil je een huisdier meenemen? Dat is geen probleem. De meeste hotels op Corsica laten huisdieren toe. Informeer hier ook vooraf naar.

Hotel-in-Corsica-Palombaggia

Ben je gehandicapt of ga je met iemand op reis die gehandicapt is? Let dan even goed op. Alleen in de nieuwe of pas gerenoveerde hotels is aandacht besteed aan de behoeften van gehandicapten. Dus wanneer je speciale wensen hebt is het goed om die al bij het reserveren aan te geven. Besteed extra aandacht aan de omschrijving bij een hotel. Op die manier kan je vaak ontdekken of het hotel gedacht heeft aan gehandicapten.

Maximum prijzen

De Franse wet verplicht hotels buiten en in de kamers een prijslijst op te hangen met daarop de maximumprijzen voor elk seizoen. Het is voor hotels verboden om deze prijzen te overschrijden. Zo weet je als toerist precies waar je aan toe bent en betaal je niet te veel.

In zomer geldt in veel hotels aan de kust een verplicht halfpension. Niet alle hotels hebben een eigen restaurant en het ontbijt is vaak niet bij de prijs inbegrepen. Dat geldt natuurlijk ook voor drankjes bij de maaltijd, roomservice en drankjes uit de minibar.

Hotel-in-Ajaccio

Vragen?

Heb je nog vragen of weet je niet zeker welke hotel je moet kiezen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!