Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

St.-Florent

St-Florent-achterkantIedereen op zoek naar zon, zee, strand en een prachtig achterland hoeft niet verder te zoeken dan St.-Florent. Met eeuwenoude huisjes en een grote jachthaven om de aanliggende baai vanuit te verkennen, staat het garant voor een ontspannen tijd aan de Corsicaanse kust. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Bastia, naar St.-Florent via onze website!

BEKIJK ACCOMMODATIES IN ST.-FLORENT
Ga naar: Bereikbaarheid Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Bereikbaarheid

St.-Florent ligt ten westen van Cap Corse, het langgerekte schiereiland in het noordoosten van Corsica. Het is te bereiken vanaf Bastia, de tweede stad van het eiland met onder andere een haven voor de veerboot en een vliegveld. Neem vanaf hier de D264 en vervolgens de D81 over de rotsachtige bergen heen. Na ongeveer drie kwartier rijden zul je St.-Florent zien liggen.

Geschiedenis

St.-Florent stond vroeger bekend als Nebbio, maar van deze stad is enkel de oude kathedraal uit het begin van 12e eeuw bewaard gebleven. Het moderne St.-Florent werd gesticht door Genua om de kust te verdedigen. Uit deze periode is nog altijd de oude citadel te bezichtigen. Sinds het eind van de twintigste eeuw kent St.-Florent jaarlijks een grote toestroom van toeristen om van de prachtige natuurlijk omgeving te genieten.

De gezellige haven van St.-Florent

St-Florent-met-haven

St.-Florent bezienswaardigheden

St.-Florent is vooral geschikt als je een ontspannen vakantie aan de kust wil. Toch is er genoeg te zien en te doen om je verblijf iets gevarieerder te maken. Hieronder enkele tips.

  • De romaanse kathedraal van Nebbio uit het begin van de 12e eeuw
  • De Genuese citadel aan het water meteen naast de jachthaven
  • De plezierige stranden aan de Golf van St.-Florent
  • Cap Corse, het prachtige schiereiland ten noorden van de plaats
  • Nebbio, het meest vruchtbare gebied in Noord-Corsica

Praktische informatie

Aantal inwoners: 1.636
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aéroport de Bastia-Poretta (30 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Calvi (23 km)

Het strand bij St.-Florent

St-Florent-strand

Klimaat

St.-Florent heeft 340 zonnige dagen per jaar, wat het een ideaal mediterraan vakantieoord maakt. De zomers zijn droog en met temperaturen aan weerszijden van de 30 graden. Het najaar en de winter kennen meer regen en zijn erg fris, terwijl de lente juist bijzonder aangenaam en droog is.

Plattegrond

Op de kaart hieronder hebben we een aantal bezienswaardige plekken in St.-Florent voor je gemarkeerd. Klik op een pictogram voor een korte uitleg.


Zoek je een andere stad, kijk dan ook gerust verder naar de overige bestemmingen op het eiland.