Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Nebbio, het meest vruchtbare gebied in Noord-Corsica

In Noord-Corsica heb je het Nebbio gebied met vruchtbaar land. Je vindt hier wijn-, olijfgaarden en fruitteelt. Maar ze produceren hier ook honing, kastanjes en één van de beste wijnen van Corsica. De belangrijkste stad in dit gebied is St.-Florent. In dit artikel vertellen we je meer over dit interessante gebied. 

Nebbio-St-Florent

St.-Florent is ongeveer op 30 minuten rijden over de berg van Bastia aan de voet van Cap Corse. Een belangrijke bron van inkomsten is de wijnbouw, het dorp Patrimonio is een belangrijke wijnstad.

De D38, D82 en D62 vormen een route die begint en eindigt in St.-Florent en je door de belangrijkste steden van Nebbio voert, van Oletta tot Rapale. De wegen leiden naa de passen van Col de Teghime en Col de San Stefano. Vanaf hier daalt het Défilé de Lancone af naar de kust in steile bochten.

St-Florent-in-de-avond

Op ongeveer 30 minuten lopen van Rapale staat de 13e eeuwse kerk de San Cesario met zijn gevel van groene schalie en witte kalksteen. Maar de beroemdste bezienswaardigheid in dit gedeelte is San Michele de Murato.

Nebbio-San-Michele-de-Murato

Wanneer je meer van natuur en wandelen houdt is het zeker aan te raden Desert des Agriates te bezoeken. Deze 160 km2 grote groene woestenij tussen St.-Florent en de monding van de rivier de Ostriconi is vrijwel onbewoond. De enige bewoners zijn een paar herders en de mensen van Casta.

Dit zijn enkele bijzondere punten van Nebbio. Wat zijn jouw ervaringen?

Desert-des-Agriates

Credits foto: Guy Gorek, Been Around, Christopher Wood en Pandora
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*