Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

San Michele de Murato

San-Michel-de-Murato-afstand

Deze 13e eeuwse kerk is een van de beste voorbeelden van de Pisaans-romaanse architectuur op Corsica en een van de populairste bezienswaardigheden. San Michele de Murato staat ten noorden van Murato (Noord-Corsica) en boven het dal van de rivier Bevincu en Nebbio.

ZOEK ACCOMMODATIES IN DE BUURT

De vierkante klokkentoren in het midden van de gevel is in de 19e eeuw herbouwd en vergroot. Het is het meest originele element in deze kerk en vormt een portiek met zuilen rond de deur.

San-Michel-de-Murato

De materialen zijn wit kalksteen en groen serpentijn. De lijsten van de kleine ramen hebben dieren- en plantenmotieven. Je ziet er ook Eva die de verboden vrucht pakt of het lam dat wordt aangevallen door andere dieren. Op de muren zie je natuurmotieven die op de blinde bogen liggen. De kerk bestaat ook uit patronen en afbeeldingen van vogels en mensen.

Wat vooral opvalt is de kenmerkende Pisaans-romaansestijl van een onregelmatig schaakbord. Dit is opgebouwd met verschillende gekleurde blokken steen. Naast de bogen zie je 2 figuren die symbool staan van de politieke en religieuze macht in het verleden van Murato.

San-Michel-de-Murato-vooraanzicht

De kerk is via de D2 makkelijk te bereiken. Vraag voor bezichtiging van het interieur met fresco’s naar de sleutels in het stadhuis van Murato.

San-Michel-de-Murato-symbolen

San-Michel-de-Murato-op-de-heuvels