Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Desert des Agriates

Desert-des-Agriates-uitzicht

Deze 160 km2 grote groene woestenij tussen St.-Florent en de monding van de rivier de Ostriconi is vrijwel onbewoond. De enige bewoners zijn een paar herders en de mensen van Casta. Tot halverwege de 19e eeuw was dit gebied een bewaarplaats van Bastia en Cap Corse. Tarwe, olijven, olijfolie, wijn en fruit werden hier geproduceerd.

ZOEK ACCOMMODATIES IN DE BUURT

De boeren kwamen per boot uit Nonza, Canari en St.-Florent om het land te bewerken. Tegenwoordig herinneren alleen de schuren je nog aan het verleden van dit gebied. De velden zijn verlaten en overwoekerd. De panoramische hoofdweg D81 loopt door deze zoetgeurende woestenij, die in het voorjaar uniek is.

Desert-des-Agriates-looppad

Er zijn ook 2 paden die alleen geschikt zijn voor terreinwagens, naar de stranden van Saleccia en Guignu. Het is de moeite waard een paar dagen door te brengen op het 35 km lange kustpad en te overnachten in verbouwde schuren. Er gaan ook boten van de haven van St.-Florent naar het strand van Loto, 30 minuten lopen van Saleccia. Het mooie witte zandstrand van Ostriconi is beter toegankelijk.

Desert-des-Agriates-boom-en-bankje

Desert-des-Agriates-groene-bergen

Desert-des-Agriates-in-de-lente

Desert-des-Agriates-kustlijn

Desert-des-Agriates-rotsen

Desert-des-Agriates-strand