Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Parc Naturel Regional de Corse: een prachtig natuurgebied op Corsica

Wie aan Corsica denkt, ziet beelden voor zich van prachtige stranden aan een azuurblauwe Middellandse Zee. Natuurlijk staat het eiland ook voor strand, zee en strand plezier. Corsica heeft echter zoveel meer te bieden dan dat. Het schitterende Parc Naturel Regional de Corse bijvoorbeeld.
Parc-naturel-regional-de-Corse-Corsica-start

Het Parc Regional de Corse in het kort

Het natuurpark omvat ongeveer twee derde deel van het eiland. In het gebied liggen 143 vooral kleine plaatjes en je vindt hier alle bekende bergen op Corsica, zoals de Monte Cinto, de Rotondo, de Aiguilles de Bavella en het Massif de l’Ospédale. Het park is in 1972 opgericht om de bijzondere natuur van het eiland te beschermen.

De flora en fauna

De flora en fauna in het gebied zijn bijzonder en worden dan ook zeer streng beschermd. Een bekende boom die je hier veel zal tegenkomen, is de kurkeik. De bladeren van de boom blijven altijd groen. Het buitenste deel van de stam wordt gebruikt om kurk van te maken. Daar komt de naam van de boom dan ook vandaan.

Parc-naturel-regional-de-Corse-Corsica

De moeflon is het kleinste wilde schaap ter wereld. Ze worden gekenmerkt door hun indrukwekkende hoorns. De dieren leefden in de 17e eeuw uitsluitend nog op Corsica en Sardinië, maar zijn inmiddels ook weer uitgezet in Europa. Ook de steenarend is een van de zeldzame dieren die je nog in het natuurpark kan tegenkomen.

Historische monumenten in het park

Tijdens een wandeling door het natuurpark stuit je ook nog op verschillende historische gebouwen en archeologische opgravingen. Ook pittoreske dorpjes vallen binnen het gebied. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Girolata, een klein dorp dat alleen te voet bereikbaar is. Op de rotsen boven deze stad bevindt zich het eeuwenoude Genuese fort.

De Golfe de Porto

De Golfe de Porto is gelegen in het zuidelijke deel van het Parc Naturel Regional de Corse. Het is een gebied dat gelegen is aan de Middellandse Zee en wordt begrensd door de Punta â Scopa en de Capu Rossu. In de middeleeuwen waren hier nog enkele dorpjes te vinden, maar in de 16e eeuw was het gebied volkomen verlaten.

Tot vandaag de dag toe zijn er nog steeds slechts enkele mensen die het hele jaar door in het gebied wonen. Hier geniet je van een ongerepte natuur die in elk seizoen weer anders is.

Parc-naturel-regional-de-Corse-Corsica-2

Wandelroutes

Het Parc Naturel Regional de Corse is heel veelzijdig. Hier waan je je in een walhalla met 1.500 kilometer aan bijzondere wandelpaden in de natuur. Ontdek hier ook de mysteries en mythen die de wereldberoemde GR20 route herbergt met een verrekijker en fototoestel.

Het veelzijdige Parc Naturel Regional de Corse is zowel voor stellen als voor gezinnen een ideale plaats voor een prachtige trip. In de prachtige natuur zal niemand zich vervelen!
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*