Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Ontspannen genieten op het Strand: Plage de Roccapina Sartène

Aan de voet van de ruig begroeide rotsen ligt het Strand: Plage de Roccapina Sartène. Je bent hier aan de westzijde van Corsica en kijkt uit over een schitterende zee. Via de weg RN 196 kun je met de auto tot dicht bij het strand komen. Neem hier plaats op je handdoek of duik gelijk het water in. Daarna kun je tot zonsondergang volop genieten.

Ontspannen-genieten-op-het-Strand--Plage-de-Roccapina-Sartène

Fijn zand op het strand

Eenmaal aangekomen op het Strand: Plage de Roccapina Sartène zie je direct hoe prachtig helder de zee hier is. Het strand zelf ligt in een fraai gevormde baai tussen de bergen. Het lichte zand met rondom de ruwe begroeiing zijn heel bepalend voor jouw vakantiesfeer. Meestal is het op het Strand: Plage de Roccapina Sartène niet druk. Je wordt er zeker niet onder de voet gelopen.

Geen drukke terrassen of bars aan het strand

Een middag op dit strand is puur genieten. In alle rust kan elke bezoeker zich koesteren in de zon. Het fijne witte zand wordt niet ontsiert door drukke terrassen of rumoerige bars langs de kust. Je bent hier voor je eigen plezier en wordt door niemand lastig gevallen.

Cultuur bij het strand

Natuurlijk zijn er in deze fantastische omgeving ook enkele bezienswaardigheden. De roze rots van graniet die de vorm heeft van een liggende leeuw is er daar één van. Aan deze imposante rotspartij is een oude legende verbonden. Ook de Genuese toren uit 1573 is een bouwwerk dat je zeker niet moet overslaan. Het is een historisch monument dat stamt uit de tijd van de Republiek van Genua.

De kustlijn van het eiland is bezaaid met dergelijke torens. Het is één van de details die een bezoek aan dit eiland zo bijzonder maakt. Kies je voor een ontspannen zonvakantie waar cultuur niet mag ontbreken, dan is Corsica een uitstekende keus!
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

  1. Hans de Koning zei:

    Het is een heerlijk strand inderdaad, zelfs in het hoogseizoen niet supervol. De laatste 2,5km vanaf de hoofdweg is wel een uitdaging: onverhard met kuilen en geulen en soms smal waardoor passeren van tegenliggers net gaat. Gewoon door blijven rijden; uiteindelijk sta je bijna op het strand en vind je toch een plekje voor de auto.
    In de baai is het mooi snorkelen : veel verschillende vissen, zee-egels, zelfs roggen gezien. Ook veel “zeegras” waarmee ook het strand dus vol ligt.

Laat uw reactie achter

*