Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Fiumorbo

Uitzicht-in-Fiumorbo

Het gebied Fiumorbo is genoemd naar de Fium’Orbu, betekent ‘de blinde rivier’. Deze rivier begint op de Monte Renoso en door de diepe kloven Strette en Inzecca kronkelt het naar Oost-Corsica. Even ten zuiden van Aléria eindigt het gebied. Het is geen plek met massa’s toeristen dus je kan hier van de rust en het gebied genieten.

ZOEK ACCOMMODATIES IN DE BUURT

Het ruige Fiumorbo gebied was één van de laatste die zich neerlegden bij de Franse overheersing en de verhalen over gevechten tussen het Franse leger en de plaatselijke bevolking zijn legendarisch. De dorpjes in het gebied zijn de laatste 2 eeuwen nauwelijks veranderd en de geschiedenis leeft hier nog elke dag voort. Een tocht door het ruige landschap en de afgelegen gehuchten is zeker de moeite waard.

1 Serra-di-Fiumorbo

Het dorp Serra-di-Fiumorbo heeft een mooi uitzicht op de kust. In dit dorp heb je een mooie uitkijk over het dal van Abatesco parallel aan de valei van Fium’Orbu en de stad Aléria. Ook zie je de kleine Étang de Palo.

Fiumorbo-water

2 Pietrapola

In de buurt van het dorp Pietrapola zijn warme bronnen die vroeger veel werden bezocht door Romeinen uit Aléria. Vandaag de dag zijn ze nog steeds in gebruik.

3 Prunelli-di-Fiumorbo

Het belangrijkste dorp van deze regio wordt gedomineerd door een sobere versterkte kerk. Vanaf daar heb je een mooi uitzicht op de regio en de kust.

Bergen-in-Fiumorbo

4 Défilé de l’Inzecca

De D344 van de kust naar het Ghisoni steekt de smalle kloof Défilé de l’Inzecca, gevolgd door Lac de Sampolo en de Défilé des Strette.

5 Auberge Vecchia Mina

Een klein eilandje van Ghisoni staat dit charmante hotel. Links ervan loopt een pad naar beneden naar de Ponte a Mela, een mooie Genuese brug.

Defile-de-Strette

Handige informatie
Adres: Route Nationale 198, Ghisonaccia
Telefoonnummer: 0495 561 238
Lengte van de tocht: 90 km
Duur: 1 – 2 dagen, stopt onderweg in de dorpen