Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Genuese bruggen

Genuese-bruggen-voorbeeld-1

De Genuezen hebben veel bouwwerken op Corsica achtergelaten. Naast deze bruggen hebben ze gebouwen, pleinen, citadellen en wachttorens gemaakt. In de loop van de tijd maakt deze bruggen het contact met het binnenland een stuk makkelijker. Hier stromen veel sterke beken en rivieren doorheen.

ZOEK ACCOMMODATIES IN DE BUURT

Veel van deze bruggen werden vooral gebouwd vanaf 1284, zie ook de pagina met de geschiedenis over Corsica. Ze zijn nog steeds intact en worden veel gebruikt. Ze zijn gemaakt van los gestapelde stenen, hebben een enkele boog en zijn nooit meer dan 20 meter lang.

De bruggen steunen meestal op 2 pijlers die vaak zijn verstevigd met hoeksteunen aan de bovenkant. Soms zijn er cirkelvormige openingen aan de zijkant van de bogen om bij een overstroming het water weg te laten lopen. De bruggen waren oorspronkelijk erg eenvoudig en werden pas na de renaissance weer versierd.

Genuese-bruggen-voorbeeld-2

Wanneer je de Genuese bruggen wil bekijken kan je het beste naar de omgeving van Corte gaan. In het ruige gebied bij de bergen zul je er genoeg aantreffen.

Genuese-bruggen-voorbeeld-3

Genuese-bruggen-voorbeeld-4

Genuese-bruggen-voorbeeld-5