Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

ANWB campings op Corsica dragen bij aan een onbezorgd vakantiegevoel

De ANWB campings op Corsica liggen verspreid over het eiland op de mooiste plekken, meestal aan zee. Ze worden regelmatig geïnspecteerd door ervaren campinginspecteurs. Zij geven een kwaliteitsbeoordeling en daarop gebaseerd een aantal sterren. Op die manier kom je na aankomst niet voor verrassingen te staan!
ANWB-campings-op-Corsica

De Camping Key Europe (CKE)

Een aantal ANWB campings op Corsica werkt met de Camping Key Europe (CKE). Dit kaartje dient als legitimatiebewijs op de aangesloten campings. Je bent ook gratis WA-verzekerd op de camping. Verder krijg je vaak kortingen met een CKE, ook in het hoogseizoen. Bij het boeken zie je de kortingen aangegeven staan.

ANWB campings Oost-Corsica

Er zijn grote, middelgrote en kleinere ANWB campings op Corsica. Aan de oostkust met de mooie stranden vind je bijvoorbeeld de grote camping Marina d’Erba Rossa. Het heeft een groot zwembad dat grenst aan een breed zandstrand. De palmbomen en oleanders in allerlei kleuren zorgen voor sfeer op de camping. De animatie krijgt hier een hoge beoordeling!

Verder kun je in de omgeving prachtige wandelingen maken. Deze camping is erg geschikt voor gezinnen.

Camping-marina-d-erba-rossa-Corsica

In de buurt, ook aan de oostkust, ligt de middelgrote camping Marina d’Aléria, een echte aanrader! De ANWB is erg enthousiast over deze camping met prima voorzieningen, gezellig en wat rustiger dan de vorige. De camping ligt in een natuurgebied met schitterende bomen en planten voor veel wandelplezier.

Vanaf beide campings kun je met de auto gezellige steden als Bastia en Bonifacio bezoeken of het ruige binnenland ingaan met indrukwekkende bossen, grotten en watervallen.

ANWB-camping-Marina-d-Aleria

ANWB campings Noord-Corsica

Aan de noordwestkust, die veel ruiger aandoet dan de oostkust en schitterende contrasten heeft van roodbruine rotsen en azuurblauw zeewater ligt de kleinere ANWB camping Paradella tussen eucalyptussen en mimosa. Deze camping ligt vlakbij de stad Calvi. Verder naar het zuiden ligt de geboorteplaats van Napoleon, Ajaccio.

Net als op de andere genoemde ANWB campings op Corsica is er WiFi aanwezig en ook zijn de faciliteiten goed. De inspecteurs van de ANWB zorgen daar ook voor!
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*