Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Cervione

CervioneOok buiten de grote steden van Corsica is er veel te zien. Zo kent het kleine plaatsje Cervione in Oost-Corsica genoeg interessante bezienswaardigheden voor een gevarieerde vakantie. Natuurlijk kun je het ook bezoeken voor het kilometerslange strand en het warme water van de Tyrreense Zee. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Bastia, naar Cervione via onze website!

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN CERVIONE
Ga naar: Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Geschiedenis

Cervione werd aan het eind van de middeleeuwen vermeld als een plaats waar op herten gejaagd werd. Hier lag toen namelijk één van de laatste uitgestrekte en vanaf de kust makkelijk bereikbare bossen van het eiland. Door een gunstige ligging tussen de twee grootste agrarische laagvlaktes van het eiland in, wist Cervione zich ook langzaam te ontwikkelen tot een dorp van economisch belang.

Met de stichting van een bisdom kreeg Cervione daarnaast op religieus gebied een belangrijke rol. Al gauw vestigden zich meer en meer mensen in het dorp en volgde er zelfs een klooster. Cervione heeft door deze religieuze invloed meer culturele bezienswaardigheden dan andere dorpen op het eiland van vergelijkbare grootte.

Cervione bezienswaardigheden

Om je een goede indruk te geven van wat er in Cervione zoal te zien is, hebben we hieronder de belangrijkste attracties voor je op een rij gezet:

  • De barokke kathedraal van Sint-Erasmus uit 1745
  • Het marmeren standbeeld van Maria op de 750 meter hoge berg Scupiccia
  • Het klooster gewijd aan St. Franciscus uit de 16e eeuw
  • De Palazzu di Funtanone, een klein kasteel op de berghelling
  • Een fenomenaal uitzicht over de Corsicaanse kust en de Tyrreense Zee

Naast het historische deel aan de voet van de bergen, kent Cervione enkele kilometers verderop ook een aantrekkelijke kustlijn. Hier vind je een breed zandstrand en enkele overnachtingsmogelijkheden. Wil je een boot huren dan kan dit in Port de Taverna, een kleine jachthaven in de nabijheid.

Cervione vanuit de bergen, op de achtergrond de zee

Cervionce-vanaf-de-bergen

Praktische informatie

Aantal inwoners: 1.703
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aéroport de Bastia-Poretta (37 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Bastia (54 km)

Klimaat

Het klimaat van Cervione is gelijk aan dat van Bastia. Wanneer de beste tijd is de stad te bezoeken hangt af van het soort vakantie waar je naar op zoek bent. Bezoek de pagina over Bastia voor meer informatie over het klimaat in deze omgeving.

Plattegrond

Hieronder zie je een kaart van Corsica met daarop de stad. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.