Zoek een vakantie














Uitgebreid zoeken

Je ontdekt het échte Corsica per boot

Corsica heeft een grote variatie aan natuur en zee. Neem bijvoorbeeld Calanques de Piana en het Scandola natuurreservaat, die staan niet voor niks op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Beiden zijn ze perfect per boot te bezichtigen en dagelijks gaan er veel georganiseerde excursies naar één van deze gebieden. In dit artikel geven we tips over excursies per boot op Corsica. 

Ontdek-Corsica-per-boot

Zoals alle eilanden biedt Corsica allerlei uiteenlopende activiteiten die te maken hebben met de zee. Heb je zelf geen boot? Geen probleem, er zijn genoeg bedrijven waar je een boot kan huren. Sommige zelfs met een schipper of bemanning.

In de zomermaanden zijn er veel georganiseerde excursies en cruises langs de kust waarbij je kan genieten van de natuur. Tijdens de tocht is er vaak de mogelijkheid om een frisse duik te nemen in één van de beschutte baaitjes.

Excursie naar Scandola natuurreservaat 

Één van de bekendste en mooiste cruises neemt je mee naar de rode kliffen van het Scandola natuurreservaat. De boten vertrekken vanuit verschillende plaatsen zoals Ajaccio, Calvi, Porto, Cargése, Tiuccia, Porticcio en andere havens in de buurt.

Scandola-natuurreservaat

Îles Sanguinaires en Golfe de Valinco

Wat je ook zeker niet mag missen is een boottocht van Ajaccio naar de eenzame Îles Sanguinaires. Dit is een paradijs voor zeevogels, dolfijnen en nog veel meer dieren. Veel reizigers vinden dit één van de hoogtepunten van West-Corsica. Je herkent het gebied aan de vuurtoren op de punt, die behoudt het overzicht.

Golfe de Valinco heeft niet alleen mooie en kindvriendelijke stranden, maar in de loop van de tijd zijn hier veel prehistorische vondsten gedaan. Vanaf Propriano kan je dit gebied en een stuk van de Zuidwest-kust bezoeken.

Îles-Sanguinaires

Excursies Zuid-Corsica

In Zuid-Corsica gaan er veel excursies naar de rotsen van Bonifacio. De huizen op de rand zijn het beste vanaf zee te bewonderen. Verder kan je vanuit hier Îles Lavezzi en Cavallo bezoeken. Het vertrekpunt voor tochten over de straat van Bonifacio naar de kust van Sardinië, zijn ook vanuit Bonifacio te boeken.

Ile-Lavezzi

Excursies Noord-Corsica

Noord-Corsica biedt weer een heel ander aangezicht. Hier vertrekken de meeste boottochten naar de stranden van Lodo, Cap Corse en Désert des Agriates. Vanuit de haven van St.-Florent kan je deze gebieden bezoeken.

Cap-Corse

Duikcruises

Duikcruises met motorboten worden overal op Corsica georganiseerd. Ze variëren enorm qua prijs en duur, sommige excursies duren een heel weekend. Wanneer je graag wilt duiken op Corsica kan je contact opnemen met het Station Recherches Sousmarines et Océanographiques, gevestigd in de buurt van Calvi.

Heb jij Corsica al een keer per boot of veerboot gezien? Deel je ervaringen hieronder met ons.




About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Reacties

 1. Bob bernaerts zei:

  Beste,
  Ik zou graag een boot vakantie doen op corsica in juli. Kan u mij wat tips en contacten bezorgen opdat ik wat kan kijken en plannen. Ik heb ook geen idee van de prijs voor zulk een vakantie.
  Ik zie graag wat info tegemoet indien u mij hieraan kan helpen.
  Bedankt
  Bob bernaerts

  • Hi Bob,

   Bedankt voor je reactie. Sorry maar alle info zetten wij op de website. Wij geven geen 1-op-1 advies. Daarvoor moet je bij andere partijen zijn.

   Gr Marvin

Laat uw reactie achter

*