Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Een camping op Corsica aan zee

Het fonkelende water van de Middellandse Zee en een zonovergoten strand op loopafstand betekenen voor veel mensen een ideale mediterrane vakantie. Op Corsica is het allemaal mogelijk. In dit artikel helpen we je verder een camping op Corsica aan zee te kiezen.

Camping-Corsica-aan-zee

Op zoek naar een camping op Corsica aan zee? Dan heb je misschien wat aan de tips en adviezen in dit artikel.

Het kiezen van een camping

Corsica kent een lange kustlijn, meer dan 1000 kilometer. Het overgrote deel van de meer dan 200 campings is in de buurt van deze kust te vinden. Een camping uitzoeken lijkt in eerste instantie dus een hele opgave. Als je echter weet wat voor soort vakantie je naar op zoek bent, wordt de keuze heel wat eenvoudiger.

Zon, zee en strand

Ben je vooral op zoek naar zon, zee en strand? Kijk dan naar een camping aan de baai van Propriano of ergens aan de oostkust van het eiland. Vooral in de buurt van Ghisonaccia en Porto-Vecchio vind je uitgestrekte stranden met ook talloze voorzieningen voor een ontspannen vakantie aan zee.

Rust en kalmte

Deel je het strand liever met wat minder toeristen, kijk dan eens naar de kleinere campings verspreid over de westkust zoals die bij Galéria en Porto. Ook Cap Corse, het schiereiland ten noorden van Bastia, leent zich prima voor een rustigere vakantie. Wel is de kust hier ruiger en rotsachtiger en zijn de stranden minder groot.

Camping-Corsica-aan-zee-2

Dichtbij de culturele steden

Bezoek je minstens zo graag een museum als dat je aan het strand ligt? Kies dan voor een camping in de buurt van de hoofdstad Ajaccio of dichtbij Bastia. Dit zijn één van de grote steden op Corsica en elk komen ze met talloze culturele bezienswaardigheden.

Een gevarieerde vakantie

Wil je juist een gevarieerde vakantie? Kijk dan voor een camping aan zee ergens in de Balagne. Dit is de kuststrook in het noordwesten van Corsica tussen Calvi en L’Île Rousse. Je vindt hier schilderachtige dorpjes en citadels omgeven door een prachtig platteland, maar ook enkele van de grootste en mooiste stranden van het eiland.

Nog talloze andere mogelijkheden

Behalve één van de bovenstaande delen van de kust, zijn er natuurlijk nog talloze andere mogelijkheden een camping op Corsica aan zee te vinden. Bedenk verder dat waar aan de kust je ook verblijft, de bergen en de pittoreske dorpjes nooit ver weg zijn. We raden je daarom zeker aan om onze zoekfunctie te gebruiken om jouw ideale vakantie te vinden.

Nog vragen of tips?

Ken je zelf een goede camping op Corsica aan zee? Of heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons gerust weten door een reactie achter te laten!
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*