Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Porto

Schip-bij-Porto-natuur-in-CorsicaWie op zoek is naar een van de meest idyllische valleien van Corsica, hoeft niet verder te zoeken dan Porto. Dit kleine dorpje aan de westkust van het eiland is namelijk omgeven door sensationele bergpieken. De prachtige Golf van Porto staat daarnaast vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Calvi, naar Porto via onze website!

BEKIJK ACCOMMODATIES IN PORTO
Ga naar: Bereikbaarheid Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Bereikbaarheid

Porto is via de D81 te bereiken vanaf Ajaccio of Calvi. Dit zijn grotere plaatsen aan de westkust van Corsica die beschikken over een vliegveld en havens met veerboot vanaf het vasteland. Neem je niet je eigen auto mee, dan is een huurauto zeker aan te raden. Houd door het bergachtige terrein rekening met een reistijd van bijna twee uur vanaf zowel Ajaccio als Calvi.

Geschiedenis

De geschiedenis van Porto aan de monding van het gelijknamige riviertje gaat terug tot de 16e eeuw. Uit deze tijd stamt namelijk de verdedigingstoren die hier door de Genuese overheerser gebouwd werd om piraten buiten te houden. Inwoners van het hoger de bergen in gelegen en veel oudere Ota hebben zich sindsdien ook in Porto aan de kust gevestigd. Pas vanaf het einde van de zestiende eeuw staat het dorp ook bekend als een toeristische bestemming.

Porto bezienswaardigheden

Hoewel Porto slechts over enkele honderden inwoners beschikt, zijn er voor de toerist toch een groot aantal attracties te ontdekken. We zetten de belangrijkste even voor je op een rijtje:

  • De prachtige kustlijn van de Golf van Porto
  • Het aangename strand dat ook beschikt over een jachthaven
  • De oude Genuese toren uit de zestiende eeuw
  • De meer dan 1000 meter hoge bergpieken rondom het dorp
  • Het op 5 kilometer afstand gelegen historische dorpje Ota
  • Het Scandola-natuurreservaat iets naar het noorden

Praktische informatie

Aantal inwoners: 550
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aéroport Calvi-Sainte-Catherine (67 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Calvi (74 km)

De golf bij Porto

De-golf-bij-Porto

Klimaat

Het klimaat van Porto is vergelijkbaar met dat van Ajaccio. Dit betekent droge en hete zomers die af en toe onderbroken worden door de mistral, een verkoelende wind vanaf het Franse vasteland. Van de overige seizoenen is alleen de koude, regenachtige winter af te raden voor toeristen.

Plattegrond

Op de plattegrond hieronder hebben we de belangrijkste attracties van Porto voor je aangegeven. Klik op een pictogram voor een korte uitleg. Wil je weten waar op Corsica Porto precies ligt? Gebruik dan het minteken om uit te zoomen.Zoek je een andere stad, kijk dan ook gerust verder naar de overige bestemmingen op het eiland.