Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Winkelen op Corsica: openingstijden, betalen met creditcard en winkelcentra

De beste plaatsen om te winkelen op Corsica zijn de levendige en kleurrijke markten in de bekende steden zoals Ajaccio, Bastia, Calvi en Porto-Vecchio. Maar nog veel leuker is een bezoek aan de productiecentra, zoals de bergeries en de vele wijnmakerijen in Noord-Corsica. Ook de kunstnijverheid verdient een bezoek, daarvoor kan je het beste in de Balagne zijn. In dit artikel geven we je tips over de openingstijden, betalen met creditcard en winkelcentra. 

Winkelen-op-Corsica

Corsica heeft verschillende eigen producten. Jaarlijks kopen de toeristen honing, producten op basis van kastanjes, vleeswaren, drank, worsten en lokale kazen met wilde kruiden. Naast eten heeft het eiland heerlijke dranken en maken de kunstenaars de mooiste potten, messen en manden. Je vindt ze in de grote steden maar het is leuker om rechtstreeks naar de werkplaatsen in de Balagne te rijden. Dan zie je de geschiedenis van dichtbij en sta je er met je neus bovenop.

Openingstijden

Op Corsica is er een duidelijk verschil in openingstijden voor het winter- of zomerseizoen. De meeste winkels zijn geopend van dinsdag t/m zaterdag, van 9:00 tot 12:00 uur en van 15:00 – 18:00 uur. Kruideniers hebben iets ruimere openingstijden en zijn 8:00 – 12:00 uur en van 14:00 – 18:00 uur geopend. Sommige kruideniers zijn zelfs op zondagochtend geopend.

In de zomer zijn de winkels langer geopend, maar dat verschilt per plaats. Vooral in de populaire gebieden (Noord-, West- of Zuid-Corsica) waar veel toeristen komen zijn sommige winkels tot in de avond (t/m 23:00 uur) geopend en gaan ze tijdens de lunch niet dicht. Andere winkels zijn dan ook op maandag geopend.

Winkel-op-Corsica

Betalen met creditcard

Creditcards worden bijna overal op Corsica geaccepteerd. Let er wel op dat het om de gebruikelijke creditcards gaat zoals Visa of Mastercard. Sommige winkels hanteren een minimumbedrag van € 15. Kleine winkels en werkplaatsen (zoals de kunstenaars) hebben liever contant geld en accepteren geen elektronische betalingen. Wanneer je afgelegen regio’s bezoekt, zorg dan altijd dat je contant geld bij hebt.

Winkelcentra

In de buitenwijken van Bastia en Ajaccio zijn winkelcentra en supermarkten. De grote centra zijn meestal geopend van 9:00 – 20:00 uur, behalve op maandagmorgen en zondag. Zo kan je na een dagje strand nog heerlijk boodschappen doen. Het aanbod is groot. Je kan er terecht voor kleding, schoenen, sportartikelen, parfums, boeken, eten en natuurlijk drinken.

De prijzen zijn redelijk, maar hoe meer richting het strand en centrum des te hoger de prijzen. Veel winkelcentra hebben ook restaurants en cafés. Hier kan je even bijtanken tijdens het shoppen.

Souvenirs-Corsica
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*