Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Kamperen in de buurt van Bastia

Het historische en elegante Bastia is een van de mooiste steden van Corsica. Wil je graag op het eiland kamperen, maar ook graag dicht in de buurt van deze stad verblijven? Dan heb je misschien wat aan het onderstaande overzicht van campings in de buurt van Bastia.

Camping-in-Bastia

Campings in Bastia zelf

Natuurlijk kun je geen tent opzetten in de mooie haven van Bastia, maar camping Les Sables Rouges komt een flink eind in de buurt. Deze camping ligt meteen tussen het strand en het nieuwe deel van de stad in. Het is vooral populair als stopplaats voor hen die de veerboot naar of vanaf Bastia nemen.

Campings ten zuiden van Bastia

Meer reguliere campings vind je ten zuiden van Bastia. Hier ligt een langgerekte laagvlakte met langs de zee een prachtig strand en de Lagune van Biguglia. Op de berghellingen in het westen vind je schilderachtige dorpjes zoals Borgo. Je vindt hier de volgende campings:

 • Le Clos des Chênes, iets de bergen in en erg dichtbij Bastia
 • San Damiano, op de dunne landtong tussen het strand en de lagune
 • l’Esperanza, een kleine camping dichtbij het vliegveld
 • Europa Beach, Marina Di Casinca en Marina Di Sorbo, drie campings dichtbij elkaar aan het zuidelijke uiteinde van de kustvlakte

Camping-la-Vetta

Campings ten noorden van Bastia

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een camping op Cap Corse, het langgerekte schiereiland ten noorden van Bastia. Als je langs de kust rijdt, kom je telkens aan je linkerhand langgerekte valleien tegen met kleine dorpjes en in veel gevallen ook een camping. Niet ver ten noorden van Bastia vind je:

 • Les Orangers, slechts 4 kilometer naar het noorden
 • A Casaiola, in de indrukwekkende vallei van Sisco
 • La Pietra, in de minstens zo mooie vallei van Pietracorbara

Behalve de oostkust van Cap Corse, kun je tenslotte ook nog terecht aan de westkust van dit schiereiland. Wat reistijd betreft is het slechts iets meer dan een half uur vanaf Bastia. Zo heb je langs het uitgestrekte strand ten zuiden van Saint-Florent bijvoorbeeld de volgende 3 campings:

 • U Pezzo, meteen aan het strand, ook met vakantiehuisjes en zwembaden
 • Kalliste, iets kleiner maar dichter bij de jachthaven en het dorp
 • Acqua Dolce, de kleinste en meest rustige van de 3 campings

Camping-Le-Clos-des-Chenes-Bastia

Jouw ervaringen?

Kortom, aan campings is er in en rond Bastia geen gebrek! Ben je zelf naar een van de hierboven genoemde campings geweest? Dan horen we graag je ervaringen en wie weet hebben andere bezoekers er ook iets aan. Hebben we een camping over het hoofd gezien? Laat het ons ook in dat geval weten.
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Reacties

 1. Saskia zei:

  Ik heb met de camping les orangers en le sable rouge contact gehad om een kamer te reserveren. Als je geen perfect Frans spreekt, (ik kan me wel redden in het Frans, maar perfect is het zeker niet) zijn ze buitengewoon bot en verbreken ze zonder pardon de verbinding. Ik snap dat het hoogseizoen is, maar netjes omgaan met mensen kost geen geld. Overigens heb ik deze houding bij veel corsicanen bespeurt. Het land is erg mooi, maar voor de bevolking (iig in het hoogseizoen) hoef je hier niet te komen.

  • Hoi Saskia,

   Vervelend om te horen dat je deze ervaringen met de betreffende campings hebt. Helaas blijven het mensen met wie je ‘zaken’ moet doen. Vriendelijk zijn en blijven lijkt ons vanzelfsprekend, maar niet iedereen denkt er kennelijk zo over. Heb je elders nog een camping weten te boeken?

 2. Hoi wij landen 11 juni in Bastia

  En zijn op zoek naar een gezellige camping waar
  Savonds nog wat aan de gang is
  Een heerlijke lunch of maaltijd nog kan bemachtigen

  Dicht bij zee
  En liefst …..met en leuk en proper chaelet

  Hebt U een goede tip wij zijn 60 jaar
  Altijd gecampeerd … vroeger met onze kids

  Nu willen zelf nog eens genieten op dat mooie eiland

  In een luxe of nette chalet,op afstand van leuke stadjes of marktjes en ?? Natuurlijk cafekes

  Grt Anja Anna en Guus

  !

Laat uw reactie achter

*