Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Sisco

De-kust-bij-SiscoGelegen aan de oostkust van het schitterende schiereiland Cap Corse, is Sisco een ideale bestemming voor hen die graag schilderachtige dorpjes ontdekken. In deze langgerekte vallei vind je verder ook eeuwenoude kerken, rotsachtige bergpieken en uitgebreide wandelmogelijkheden. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Bastia, naar Sisco via onze website!

BEKIJK ACCOMMODATIES IN SISCO
Ga naar: Bereikbaarheid Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Bereikbaarheid

Sisco ligt net iets ten noorden van het prima bereikbare Bastia. Met je eigen auto of een huurauto kun je de D80 langs de kust volgen. Je zult dan na ongeveer 15 kilometer rijden in de kleine haven van de gemeenschap aankomen. De bergdorpjes vind je verder de bijna 10 kilometer lange vallei in. Hiervoor kun je de D32 nemen. De dichtstbijzijnde veerboot komt aan in Bastia.

Geschiedenis

De vallei van Sisco wordt al sinds de tijd van de Romeinen bewoond, maar de oudste huizen en kerken die er tegenwoordig te zien zijn komen uit de late middeleeuwen. In de 20e eeuw vond een omslag plaats van een agrarische en ambachtelijke naar een toeristische economie. Hierdoor worden de oude huizen in sommige dorpen nu afgewisseld met nieuwere vakantiehuisjes.

Sisco bezienswaardigheden

Er zijn in Sisco tal van kleine bezienswaardigheden te zien. Zo heeft elk dorpje wel iets te bieden, terwijl je daarnaast in de vallei ook vele natuurlijke attracties zult aantreffen. Hieronder zetten we enkele aanraders voor je op een rijtje:

  • Marina, het dorpje meteen aan de kust
  • Crosciano, een ouder dorpje met enkele verdedigingstorens
  • De Santa Catalina, een kerk uit de veertiende eeuw
  • Sant Antone, met een al eeuwen geleden verlaten klooster
  • Plezierige bossen met kurkeiken en kastanjebomen
  • Enkele meer dan 1000 meter hoge rotspieken

Praktische informatie

Aantal inwoners: 967
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aéroport de Bastia (35 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Bastia (15 km)

Sisco vanuit de bergen

Overzicht-van-Sisco-in-Noord-Corsica

Klimaat

Het klimaat van Sisco is bijna identiek aan dat van Bastia, met zomerse temperaturen van boven de 30 graden en weinig neerslag. Het voorjaar is door minder regen dan het najaar ook een geschikt seizoen. Houd dieper de vallei in rekening met iets lagere temperaturen.

Hieronder de weersverwachting voor de komende 5 dagen van Bastia:

Plattegrond

Op onderstaande kaart hebben we de bovenstaande bezienswaardigheden voor je aangegeven. Klik op een bezienswaardigheid voor meer informatie.Zoek je een andere stad, kijk dan ook gerust verder naar de overige bestemmingen op het eiland.