Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Borgo

Borgo-Corsica-overzichtHet pittoreske Borgo is een van de vele kleine dorpjes aan de kustvlakte ten zuiden van Bastia. Het kent een historisch gedeelte op de lagere berghellingen en moderne campings en vakantiehuizen dichter bij zee. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Bastia, naar Borgo via onze website!

BEKIJK ACCOMMODATIES IN BORGO
Ga naar: Bereikbaarheid Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Bereikbaarheid

Borgo ligt op slechts enkele kilometers van het vliegveld Bastia-Poretta, met in het hoogseizoen vluchten vanaf Keulen en Brussel. Een huurauto om Borgo zelf te bereiken en de rest van Corsica te verkennen is aan te raden. Wil je met je eigen auto naar Corsica? Neem dan de veerboot vanaf het vasteland naar Bastia en reis vanaf daar door naar Borgo.

Geschiedenis

Net zoals de meeste dorpen in dit deel van Corsica, ontstond Borgo tijdens de middeleeuwen. Bewoners van de kuststreek bouwden hun huizen toen dicht bij elkaar op de berghellingen om veilig te zijn voor aanvallen van piraten. Na lange tijd een onbelangrijke plaats te zijn geweest, is het sinds de jaren 1980 met de opkomst van het toerisme snel gegroeid.

Borgo bezienswaardigheden

Het kleinschalige en ontspannen Borgo biedt een prima combinatie van cultuur en natuur. Hieronder vind je enkele van de bezienswaardigheden in en nabij het dorp:

  • De historische dorpskern met een kerk uit de 17e eeuw
  • Revinco, het moderne en lager gelegen deel van het dorp
  • De Cime des Taffoni, een grillige en 1177 meter hoge bergtop
  • Lido de la Marana, een tientallen kilometers lang zandstrand
  • De Lagune van Biguglia, een prachtig waterrijk natuurgebied

Praktische informatie

Aantal inwoners: 7.549
Vliegveld: Ja, Aéroport de Bastia – Poretta (6 km afstand)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Bastia (20 km afstand)

Het Lido de la Marana strand bij Borgo

Borgo-Corsica-strand

Klimaat

Het klimaat van Borgo is vergelijkbaar met dat van Bastia. Het dorp kent dus droge, warme zomers, terwijl ook het voor- en najaar goed geschikt zijn voor avontuurlijke vakantiegangers. De winter kan door de invloed van de Gregale, een wind vanaf Italië die regen met zich meebrengt, beter vermeden worden.

Hieronder een weersverwachting voor de komende 5 dagen:

Borgo-Klimaat-maximum-temperaturen

Plattegrond

Hieronder zie je een handige kaart van de stad. Op de kaart hebben we een aantal plekken gemarkeerd. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.


Ben je overtuigd dat Borgo garant staat voor een onvergetelijke vakantie? Kijk dan nog eens naar de accommodaties bovenaan deze pagina. Zoek je een andere stad, kijk dan ook gerust verder naar de overige bestemmingen op het eiland.