Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Duiken op Corsica: aanschouw de bijzondere zeebodems

 Als je meer artikelen van ons leest weet je dat we een enorme fan zijn van de Corsicaanse natuur. De rijke flora en fauna moet je echt gezien hebben. Ook de zeebodems van Corsica bieden je genoeg om even stil van te zijn. In dit artikel geven we je meer informatie over duiken op Corsica.

Duiken-op-Corsica-B17-bommenwerper

Er zijn ongeveer 60 clubs op het eiland met ideale plaatsen om te duiken. Een voorbeeld is het Station Recherches Sousmarines et Océanographiques. Deze club is gevestigd op de kaap Pointe Revellata in de buurt van Calvi. Hier kan je beginnerscursussen en korte cursussen zeebiologie volgen. Je kan er ook logeren en eigen duiktochten organiseren.

Duiken in het zuiden

Tot de beroemdste duiklocaties behoort het prachtige gebied Mérouville ten noord-oosten van Îles Lavezzi en het eilandje Sperduto. Zoals in alle beschermde gebieden gelden hier strenge regels en beperkingen wanneer je wilt gaan duiken. Hiervoor moet je vooraf informatie inwinnen bij een duikclub in de buurt.

Fauna-op-Corsica-tijdens-het-duiken

In Zuid-Corsica hebben de kleine Îles Cerbicale interessante duiklocaties in het gebied Île du Toro. Hier tref je veel scheepswrakken aan. Verderop tref je Golfe de Valinco tegenover Propriano. De populairste plekken hier vind je rond de rotsen voor de kust van Porto-Pollo en de Secche di Belvedere. In de buurt van Pointe de la Parata is een duiklocatie die Tabernacle heet en in het zuidelijke deel van de golf ligt het wrak van Meulére.

Verder naar het noorden, in de Golfe de Sagone, zijn de zandbanken van de Provencale en het wrak van een Canadees vliegtuig. In de Golfe de Porto vind je verschillende flora en fauna vlakbij de zandbank Punta Mucchilina en een wrak van het kolenschip.

Vliegtuig-op-de-bodem-van-Corsica-zee

Duiken in het noorden

Duikers in de regio Calvi bezoeken vaak de kloof van Pointe Revellata in het noordelijkste deel van natuurreservaat Scandola. Hier ligt ook een bijzonder wrak van een Boeing B-17 bommenwerper op 28 meter diepte. Nog verder naar Noord-Corsica, in de Golfe de St.-Florent, zijn de zeebodems van Punta Vecchiara en de zandbank van Saleccia een prachtige plek om te duiken. Dit bevindt zich allemaal in de buurt van Cap Corse.

Duiker-zwemt-weg-op-Corsica

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om heerlijk te duiken op Corsica. Heb jij nog extra tips of wil je ervaringen delen? Laat dan hieronder een reactie achter.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*