Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Porto-Pollo

De-kust-bij-Porto-Pollo-in-CorsicaBen je op zoek naar strand, zee en zonovergoten mediterrane huisjes? Kijk dan eens naar Porto-Pollo, een klein dorpje gelegen aan een van de mooiste baaien van Corsica. Ideaal voor een strandvakantie, biedt het tevens gelegenheid de ruige binnenlanden van het eiland te verkennen. Boek ook je vliegticket of de veerboot naar Porto-Pollo via onze website!

BEKIJK ACCOMMODATIES IN PORTO-POLLO
Ga naar: Bereikbaarheid Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Bereikbaarheid

Porto-Pollo ligt 20 kilometer ten noordwesten van Propriano en 43 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Ajaccio, beide havens waar de veerboot vanaf het vasteland aankomt. Vlieg je naar Corsica, dan ligt het vliegveld van Ajaccio voor de hand. Voor de mooiste route kun je vanuit Ajaccio of Propriano de slingerende weg langs de kust nemen.

Geschiedenis

In tegenstelling tot de rest van het eiland, kent Porto-Pollo een zeer korte geschiedenis. Het dorp bestaat namelijk grotendeels uit vakantiehuisjes, hotels en campings die hier de laatste tientallen jaren zijn gebouwd. Iets ouder is het een kilometer van de kust gelegen dorp Serra-di-Ferro, dat aan het eind van de 19e eeuw gesticht werd door Corsicanen op zoek naar nieuwe landbouwgrond.

Porto-Pollo bezienswaardigheden

De prachtige kust en het fonkelende, warme water van de Middellandse Zee vormen de grootste aantrekkingskracht van dit dorp. Het maakt het een ideale locatie om te zwemmen, zeilen of duiken. Elk jaar komen duizenden mensen naar het dorp om heerlijk te (wind)surfen in de ruige zee. Andere bezienswaardigheden zijn:

  • Schilderachtige dorpjes zoals Pietra Rossa en Tassinca
  • Een veel groter strand tussen Porto-Pollo en Abbartello in
  • Indrukwekkende bergkammen iets naar het noorden
  • Een bosrijk schiereiland voor ontspannen wandelingen

Praktische informatie

Aantal inwoners: 438 (inclusief omliggende dorpjes)
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport (40 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Propriano (20 km)

Genieten aan het strand bij Porto-Pollo

Genieten-aan-het-strand-bij-Porto-Pollo-in-Corsica

Klimaat

Aangezien Porto-Pollo volledig gericht is op strandvakanties, is de zomer met temperaturen van rond de 30 graden en nauwelijks neerslag verreweg het beste seizoen. Wat temperaturen betreft zijn de maanden mei, juni en oktober ook nog prima te doen, maar dan heb je wel meer kans op regen.

Plattegrond

Bekijk de onderstaande plattegrond om een idee te krijgen van de omgeving van Porto-Pollo. Je kunt op een pictogram klikken voor meer informatie, of uitzoomen om de locatie van de plaats op het eiland te zien.