Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

De veerboot van Italië naar Corsica: alle opties op een rij

Vanuit Italië is het mogelijk om de veerboot vanuit Genua, Livorno, Piombino en Savona te nemen. Via Directferries kan je vooraf eenvoudig een overtocht boeken naar Corsica vanaf één van de Franse steden. Hieronder worden alle havens, vertrektijden en een indicatie van de prijzen apart toegelicht. Of bekijk alle overtochten naar Corsica

Vanuit de meeste vertrekhavens in Italië kan je alleen naar Bastia afreizen. Vanuit Savona vetrekt ook een veerboot naar Calvi. De veerdiensten worden aangeboden door Moby en Corsica ferries. Vanuit Genua naar Bastia reis je ruim 9 uur en vanuit Livorno reis je maar 4 uur naar Bastia. Van Piombina enkel 2 uur.

Bastia Calvi
Genua 9 uur
Livorno 4 uur
Piombino 2 uur
Savona 5 uur 6 uur

Genua naar Bastia

De veerboot vanaf Genua vaart dagelijks en vertrekt 7 keer per week. Het kan soms voorkomen dat er ook in de ochtend boten vertrekken, maar de vertrektijden in de zomer zijn meestal in de avond rond 22:00 uur. De rit duurt 9 uur wat misschien precies genoeg is voor een goede nachtrust zodat je heerlijk uitgerust en fris aankomt op het eiland.

De veerboot vanaf Genua vaart met Moby Lines. De prijzen variëren nogal en hangt af van bepaalde dagen en of je met een voertuig vaart.

Haven-van-Genua

Om je toch een idee te geven kun je rond de € 50 verwachten voor een enkeltje voor één persoon en rond de € 100 voor een enkeltje met bijvoorbeeld een voertuig.

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze speciale artikel over de veerboot van Genua naar Bastia.Wil je de exacte prijs van een veerboot ticket berekenen? Kijk dan op onze veerbootpagina.

De-vuurtoren-haven-van-Genua-veerboot-naar-Corsica

Livorno naar Bastia

De veerboot arriveert in Bastia, de belangrijkste havenstad van het eiland. De 2 verschillende maatschappijen, Corsica Sardinia Ferries en Moby Lines, hebben beiden slechts 4 uur nodig om de oversteek te maken.

Houd er wel rekening mee dat er een verschil is in het aantal afvaarten van de 2 maatschappijen. Zo vaart Corsica Sardinia Ferries 17 keer per week en Moby 7 keer.

Een overtocht van Livorno naar Corsica heeft geen vaste prijs. Hoeveel je betaalt is afhankelijk van de maatschappij, het aantal personen, het type voertuig, vertrektijd en de passagiersplaats. Een enkele reis voor 2 personen, inclusief auto en zitplaatsen op het dek, zal je ongeveer € 100 kosten.

Moby-veerboot-in-Livorno-naar-Corsica

Een extra persoon kost tegen de € 50, afhankelijk van de maatschappij. Voor een hut met bedden komt daar ook bijna € 50 bij. Reis je met een caravan? Dan betaal je iets minder dan € 100 extra.

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze speciale artikel over de veerboot van Livorno naar Bastia.Wil je de exacte prijs van een veerboot ticket berekenen? Kijk dan op onze veerbootpagina.

Corsica-fErries-in-haven-Livorno

Piombino naar Bastia

Tussen Piombino en Corsica is maar één veerboot actief. Deze veerboot verbindt Piombino op het Italiaanse vasteland met Bastia. De overtocht wordt uitgevoerd door Corsica Sardinia Ferries en vertrekt 2 keer per week. Elke woensdag en donderdag vertrekt de veerboot ‘s avonds om 19:15 uur vanuit de haven van Piombino.

De oversteek kost voor een enkele reis tussen de € 29,- voor één persoon zonder voertuig tot ongeveer € 185,- voor een gezin van 5 personen met een gezinsauto. Voor bijvoorbeeld campers, busjes en aanhangwagens geldt een aparte toelage afhankelijk van het type en formaat van het voertuig.

Moby-Lines-veerboot-Corsica-in-haven-Piombino

Ook van Corsica naar Piombino kun je twee keer per week de veerboot nemen. Deze vertrekt in de ochtend om 7 uur. Doordat de veerdienst weinig vaart wordt aangeraden om ruim van tevoren een plek te boeken.

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze speciale artikel over de veerboot van Piombino naar Bastia.Wil je de exacte prijs van een veerboot ticket berekenen? Kijk dan op onze veerbootpagina.

Veerboot-Corsica-in-Savona

Savona naar Bastia en Calvi

Meerdere keren per dag vertrekt er een veerboot richting het eiland. Je kunt kiezen uit 2 vaarroutes naar Corsica. Namelijk Savona – Calvi (duur: 6 uur) of Savona – Bastia (duur: 5,5 uur).

Het standaard tarief is € 50 per persoon. De bijkomende kosten liggen eraan of je wel of geen hut huurt voor de overtocht. Ook de grootte van je auto, een eventuele aanhanger en caravan spelen een rol. Als je een hut huurt, dan moet je rekenen dat je rond de € 400 betaalt voor een retour.

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze speciale artikel over de veerboot van Savona naar Corsica.Wil je de exacte prijs van een veerboot ticket berekenen? Kijk dan op onze veerbootpagina.

Veerboten-voor-de-kust-van-Savona
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

 1. f. l. acda zei:

  Ik heb een vraag. Ik wil rondom 15 mei naar corsica vanuit nice en half juni naar livorno beide via bastia
  omdat ik mij niet bij voorbaat aan een datum wil vastleggen wil ik weten of ik zonder boeking vooraf
  rondom deze een kans maak op een plaats.

  • Beste F.L. Acda,

   Dat kan. Er zijn genoeg mensen die van te voren niet boeken en bij aankomst zelf kijken. Wees je er wel van bewust dat het bij de boot zelf wat drukker kan zijn en het vinden van een ticket wat lastiger. Daarbij bestaat de kans dat de boot vol zit. Je kan het zeker proberen mits je 100% zekerheid wil hebben.

Laat uw reactie achter

*