Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Met de veerboot van Genua naar Corsica (Bastia)

Er zijn verschillende mogelijkheden om vanuit Italië met de veerboot naar Corsica te varen. De boot komt aan in Bastia; de havenstad in Noord-Corsica. In dit artikel lees je meer over de veerboot Genua naar Bastia.

Met-de-veerboot-van-Genua-naar-Corsica-Bastia

ZOEK VEERBOOT NAAR CORSICA

Overzicht van de vaarroutes

Er is één directe vaarroute vanaf Genua naar Corsica.

Vertrek Aankomst Tijdsduur Keer per week
Genua Bastia 9 uur 7 keer per week

De veerboot vanaf Genua vaart dagelijks en vertrekt 7 keer per week. Het kan soms voorkomen dat er ook in de ochtend boten vertrekken, maar de vertrektijden in de zomer zijn meestal in de avond rond 22:00 uur. De rit duurt 9 uur wat misschien precies genoeg is voor een goede nachtrust zodat je heerlijk uitgerust en fris aankomt op het eiland.

Boot-in-de-haven-van-Genua

Richtprijzen veerboot Genua – Bastia

De veerboot vanaf Genua vaart met Moby Lines. De prijzen variëren nogal en hangt af van bepaalde dagen en of je met een voertuig vaart.

Om je toch een idee te geven kun je rond de € 50 verwachten voor een enkeltje voor één persoon en rond de € 100 voor een enkeltje met bijvoorbeeld een voertuig.

Wil je de exacte prijs berekenen? Kijk dan op onze veerboot pagina.

Moby-Lines-in-haven-Genua

Wanneer boeken?

Het is aan te raden om van te voren een ticket te boeken en daarnaast ook een hut of zitplaats te reserveren, om te voorkomen dat je voor een vol geboekte boot staat. Als je met de nachtboot vertrekt dan zijn er verschillende mogelijkheden van eenvoudige binnen- en buitenhutten tot luxe en-suite kamers met uitzicht op zee.

Er zijn junior suites voor 4 personen, maar je kunt ook zitruimtes met zitplaatsen reserveren. De Moby Lines heeft allerlei soorten faciliteiten aan boord om je reis aangenaam en comfortabel te maken.

Aankomst in Genua

Zorg ervoor dat je minstens één uur van te voren in de haven van Genua aankomt, want dan heb je alle tijd om rustig op zoek te gaan naar een parkeerplaats. Er is een parkeergarage direct onder de veerhaven waar je je auto veilig kunt achterlaten. Als je met de auto naar Genua komt, dan neem je vanuit het Noorden de autosnelweg A7 of vanuit het Westen de autosnelweg A10.

Het kan ook zijn dat je met de trein komt. Stap dan uit op het station ‘Genova Piazza Principe’. Dit station ligt het dichtst bij de veerhaven.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*