Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Met de veerboot van Livorno naar Corsica (Bastia)

Er gaan verschillende veerboten vanuit Italië naar Corsica. De vertrekhavens zijn Genua, Livorno, Piombino en Savona. De veerboot vanaf Livorno heeft één van de kortste afstanden tot Corsica, naar Bastia. Daarom wordt in dit artikel informatie gegeven over de verbinding tussen Livorno en het eiland.

Livorno-haven-Italie-naar-Corsica-Bastia

ZOEK VEERBOOT NAAR CORSICA

Overzicht van de vaarroutes

Er is één directe vaarroute vanaf Livorno naar Corsica.

Vertrek Aankomst Tijdsduur Keer per week
Livorno Bastia 4 uur 17 en 7 keer per week

De veerboot arriveert in Bastia, de belangrijkste havenstad van het eiland. De 2 verschillende maatschappijen, Corsica Sardinia Ferries en Moby Lines, hebben beiden slechts 4 uur nodig om de oversteek te maken.

Houd er wel rekening mee dat er een verschil is in het aantal afvaarten van de 2 maatschappijen. Zo vaart Corsica Sardinia Ferries 17 keer per week en Moby 7 keer.

Livorno-haven-Italie-naar-Corsica-Bastia-Corsica-Ferries

Richtprijzen veerboot Livorno – Bastia

Een overtocht van Livorno naar Corsica heeft geen vaste prijs. Hoeveel je betaalt is afhankelijk van de maatschappij, het aantal personen, het type voertuig, vertrektijd en de passagiersplaats.

Een enkele reis voor 2 personen, inclusief auto en zitplaatsen op het dek, zal je ongeveer € 100 kosten. Een extra persoon kost tegen de € 50, afhankelijk van de maatschappij. Voor een hut met bedden komt daar ook bijna € 50 bij. Reis je met een caravan? Dan betaal je iets minder dan € 100 extra.

Wil je de exacte prijs berekenen? Kijk dan op onze veerboot pagina.

Vertrek-Corsica-boot-vanuit-Italie-Livorno

Wanneer boeken?

Wij raden het niet aan om in Livorno een kaartje te kopen op de dag van vertrek. Je betaalt gegarandeerd te veel en misschien zijn er geen stoelen meer beschikbaar. Je kunt het best zo vroeg mogelijk boeken, vooral wanneer je in het hoogseizoen naar Corsica reist. In het laagseizoen is een overtocht over het algemeen goedkoper.

Aankomst in Livorno

De haven van Livorno is makkelijk per auto bereikbaar. Je neemt de afslag “Livorno” van de autosnelweg A12 Genova-Pisa-Livorno, of de A11-A12 Firenze-Pisa-Livorno. Na het nemen van deze afslag volg je simpelweg het bord “Porto di Livorno”.

Vervolgens volg je het bord “Moby” als je met Moby Lines reist en “Corsica Sardinia Ferries” voor een reis met Corsica Ferries. Bij aankomst wordt je ingecheckt aan de voorzijde van de boot. Beide maatschappijen vertrekken vanaf dezelfde kade.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

  1. Diana van Es zei:

    Wij willen overvaren van Genua naar Corsica, daarna van Corsica naar Sardinië en dan van Sardinië naar Italie. Wat zijn de mogelijkheden?

Laat uw reactie achter

*