Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Met de veerboot van Piombino naar Corsica

Om Corsica te bereiken kun je vanaf een groot aantal steden een veerboot nemen. Dat kan vanaf Franse steden, maar ook vanaf een aantal Italiaanse steden. Bijvoorbeeld vanaf Piombino. Hiervandaan bereik je Corsica via de haven van Bastia. In dit artikel lees je alles dat je moet weten over deze overtocht naar Corsica.

Met-de-veerboot-van-Piombino-naar-Corsica

Overzicht van de vaarroutes

Tussen Piombino en Corsica is maar één veerboot actief. Deze veerboot verbindt Piombino op het Italiaanse vasteland met Bastia.

Vertrek Aankomst Tijdsduur
Piombino Bastia 2 uur en 15 minuten

De overtocht wordt uitgevoerd door Corsica Sardinia Ferries en vertrekt 2 keer per week. Op het schip kun je heerlijk genieten van het weidse uitzicht over de Middellandse Zee. Je vaart langs het eiland Elba.

Haven-van-Piombino

Richtprijzen veerboot Piombino – Corsica

De oversteek kost voor een enkele reis tussen de € 29,- voor één persoon zonder voertuig tot ongeveer € 185,- voor een gezin van 5 personen met een gezinsauto. Voor bijvoorbeeld campers, busjes en aanhangwagens geldt een aparte toelage afhankelijk van het type en formaat van het voertuig.

Wil je de exacte prijs berekenen? Kijk dan op onze veerboot pagina.

Met-de-veerboot-van-Piombino-naar-Corsica-2

Wanneer boeken?

De veerdienst tussen Piombino en Corsica wordt uitgevoerd door Corsica Sardinia Ferries. Deze veerdienst vaart twee maal in de week. Elke woensdag en donderdag vertrekt de veerboot ‘s avonds om 19:15 uur vanuit de haven van Piombino.

Ook van Corsica naar Piombino kun je twee keer per week de veerboot nemen. Deze vertrekt in de ochtend om 7 uur. Doordat de veerdienst weinig vaart wordt aangeraden om ruim van tevoren een plek te boeken.

Aankomst in Piombino

Als je vanuit Nederland naar Piombino wil rijden moet je eerst de borden naar Livorno volgen. Vanuit Livorno rijd je naar het zuiden op de A12/E80. Vanaf hier wordt op de borden Piombino aangegeven. Op kruispunt Venturina verlaat je de E80 en blijf je de borden Piombino volgen. Je rijdt door de dorpen Montegemoli, Colmata en Fiorentina.

Eenmaal in Piombino ga je op de driesprong rechts de Via della Pace in. Deze weg blijf je volgen tot op de T-splitsing. Hier ga je links de Via Carlo Forlanini in. Aan het eind van deze korte straat ga je weer links naar de Lungomare Guglielmo Marconi. Wanneer de haven in zicht komt ga je tenslotte scherp naar rechts en heb je de haven bereikt vanaf waar de veerdienst vertrekt.

Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*