Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Met de veerboot van Savona naar Corsica (Bastia of Calvi)

Als je je eigen auto naar Corsica wil meenemen, kan je vanaf het Noordwest Italiaanse plaatsje Savona, de veerboot naar Corsica nemen. Dan kom je aan in de havens van Bastia of Calvi.

Veerboten-in-de-haven-van-Savona

ZOEK VEERBOOT NAAR CORSICA

Overzicht van de vaarroutes

Meerdere keren per dag vertrekt er een veerboot richting het eiland. Je kunt kiezen uit 2 vaarroutes naar Corsica. Namelijk Savona – Calvi of Savona – Bastia.

Vertrek Aankomst Tijdsduur
Savona Bastia 5,5 uur
Savona Calvi 6 uur

Veerboot-onder-toren-haven-Savona

Richtprijzen veerboot Savona – Corsica

Het standaard tarief is € 50 per persoon. De bijkomende kosten liggen eraan of je wel of geen hut huurt voor de overtocht. Ook de grootte van je auto, een eventuele aanhanger en caravan spelen een rol. Als je een hut huurt, dan moet je rekenen dat je rond de € 400 betaalt voor een retour.

Wil je de exacte prijs berekenen? Kijk dan op onze veerboot pagina.

Toren-in-de-haven-van-Savona

Wanneer boeken?

Je kunt het beste de reis vooraf naar een van de 2 bestemmingen reserveren. Dan ben je altijd verzekerd dat je met de boot mee kunt op de door jouw gewenste vertrektijd. Op de gok naar de haven rijden, is geen aanrader. De kans dat je dan niet mee kan is dan heel groot.

Aankomst in Savona

Savona bezit een moderne haven. Het is uitgerust om mensen met een auto te ontvangen. De weg naar de boot met de gewenste bestemming, kun je vinden via de diverse borden. Als je een tijdje moet wachten voor vertrek, kun je altijd je auto parkeren op de parkeerplaats die er aanwezig is.

De haven ligt dichtbij de wegen de A10 en de E717. De haven ligt dus prima gelegen bij een snel – en autoweg. Vanuit het centrum van Savona is de haven per auto ook prima te bereiken.

Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*